Persberichten


RS Components krijgt prijs voor beste distributeur van internationale leider van hoogwaardige connectoren

MH Connectors bekroont betrokkenheid en expertise van toegewijd team

Haarlem, 22 Januari 2015:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, is door zijn partner MH Connectors verkozen tot Distributor of the Year 2014. Met de prijs wordt RS beloond voor de goede verkoopcijfers en de goede ondersteuning voor de I/O-connectoren van de leverancier.

Phil Dock, Global Head of Product and Supplier management at RS Components: “De veelzijdige, hoogwaardige connectoren van MH Connectors verstevigen onze positie op de markt en zijn een uitstekende aanvulling op ons brede portfolio van zeer gerespecteerde merken. We zullen onze samenwerking blijven voortzetten, zodat we samen in de toekomst nóg succesvoller kunnen zijn.”

"RS Components is na 2012 opnieuw onze distributeur van het jaar”, aldus Damien Croft, Head of Sales bij MH Connectors.“Deze onderscheiding laat zien dat RS zeer betrokken is bij ons merk, onze technische expertise en onze klantenservice. RS is een krachtig platform voor verdere inspirerende resultaten, in 2015 en in de jaren daarna.”

MH Connectors, onderdeel van de EDAC Group, marktleider in design, de wereldwijde productie en de marketing van I/O-connectoren. MH Connectors heeft een breed productportfolio met onder meer algemene D-sub-connectoren, power-D-connectoren, en gespecialiseerde connectoren, zoals snelle multimedia-, waterbestendige en industriële connectoren. Daarnaast biedt het bedrijf ook modulaire stekkers en stopcontacten, merken Bel Stewart en Bel Fuse en een breed assortiment accessoires en gereedschappen.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.