Persberichten


RS Components breidt haar industriële automatiseringsportfolio uit met compacte en scherp geprijsde motoraandrijvingen

De Eaton PowerXL DE1–reeks is een energie-efficiënte, betaalbare, gebruiksvriendelijke en variabel in te stellen motorstarter

Haarlem, 8 Januari 2015:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, levert nu de Eaton PowerXL™ DE1–reeks motorstarter/controllers met een variabele snelheidsinstelling. Deze compacte modules zijn eenvoudig te installeren en verkrijgbaar tegen zeer concurrerende prijzen. Er is geen ervaring in de automatisering vereist.

De PowerXL DE1–motorstarters combineren het zuinige gebruik en de eenvoud van een motorstarter of contactor met een variabele snelheidsregelaar. De modules zijn  energiezuinig en voldoen aan de strikte regelgeving  betreffende motorefficiëntie. De snelheid, de acceleratie en de afremming van de motor worden (met behulp van een schroevendraaier) ingesteld door de schakelaar posities op de kleine plug-in parameterlader DXE-EXT-SET aan te passen. Hiervoor is geen specialistische kennis vereist. De unit module is tevens uitgerust met een status-led en een 50Hz/60Hz-keuzeschakelaar, zodat deze overal ter wereld inzetbaar is.

Met een hoogte van 231 mm en breedte van 45 mm of 90 mm, afhankelijk van het nominale vermogen, is de module in lijn met de Eaton PKZM-motorbeveiligingsmodules en de DILM-magneetschakelaars. Dit biedt machinebouwers de mogelijkheid om een compact en aantrekkelijk frontpaneel te ontwerpen. De behuizing van de module voldoet aan beschermingsklasse IP20.

Alle PowerXL DE1 modules ondersteunen OP-Bus (RS-485) en Modbus-communicatie en ze zijn voorzien van een PC-aansluiting. De serie bestaat uit één fase-units van 0,25kW, 0,55kW en 0,75kW en 11 drie fase-units van 0,37kW tot 7,5kW. Ze zijn geschikt voor een grote verscheidenheid aan pompen, ventilatoren en transportbanden. Ook bij eenvoudige machines voor controle op de behandeling, verpakking en verwerking van uw product kan de variabele motorstarter worden ingezet.

 

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.