Persberichten


RS Components komt met de nieuwe BEETHEFIRST professional-quality 3D-printer voor rapid prototyping

Gebruiksvriendelijke 3D-printer, op filamenttechnologie gebaseerd. Nu beschikbaar voor een breed publiek: van designer tot student.

Haarlem, 1 December 2014:

RS Componen­­ts (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, heeft zijn rapid prototyping-assortiment uitgebreid met de BEETHEFIRST 3D-printer. Deze printer is gericht op de elektronicasector en werktuigbouwkundige ingenieurs die betrokken zijn bij design, prototyping, research en ontwikkeling, evenals op studenten en andere liefhebbers.

De nieuwe gebruiksvriendelijke BEETHEFIRST desktop 3D-printer van fabrikant BEEVERYCREATIVE maakt gebruik van de FFF (fused filament fabrication)-technologie en accepteert 1,75 mm-diameter PLA in een veelheid van kleuren. De BEETHEFIRST met zijn afmetingen van 400 x 400 x 140 mm is wat betreft zijn diepte smaller dan de traditionele en typerende kubusvormige desktop 3D-printers en weegt slechts 9,5 kg.

Deze professionele kwaliteitsprinter biedt een bouwvolume van 190 x 135 x 125 mm en een laagresolutie van 100 microns (0,1 mm) tot 300 microns (0,3 mm). De printer heeft een bedrijfstemperatuur van slechts 15 tot 30°C en maakt geen gebruik van een verwarmd bed.

De printer verwerkt STL 3D-model bestanden, is via zijn USB-interface op iedere computer aan te sluiten en wordt compleet geleverd met kabel en gratis BEESOFT  besturingssoftware.

De BEETHEFIRST 3D-printer is recentelijk uitgeroepen tot de “Best Consumer Printer” en “Best Prosumer Printer” op de 3D PRINTSHOW 2014 in Londen. De printer is nu via RS Components.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.