Persberichten


RS Components en Allied Electronics worden verantwoordelijk voor wereldwijde distributie TRACO POWER-omvormers

Bedrijven tekenen distributieovereenkomst en spelen in op behoefte aan snellere en eenvoudigere toegang tot voedingsproducten van topkwaliteit

Haarlem, 24 November 2014:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, heeft een wereldwijde distributieovereenkomst getekend met TRACO ELECTRONIC AG (TRACO), die de samenwerking tussen de twee bedrijven verstevigt en de toegang tot TRACO POWER-voedingsproducten eenvoudiger maakt voor klanten over de hele wereld.

Dankzij deze overeenkomst zijn RS en Allied nu geautoriseerd als high service-distributiepartner voor TRACO POWER, dat een uitgebreid assortiment biedt van DC-DC- en AC-DC-omvormers. Deze zijn geschikt voor diverse branches, zoals de spoorwegen, de autobranche, de fabrieksautomatisering en de telecommunicatie.

“Door RS en Allied goed af te stemmen op toonaangevende merken zoals TRACO kunnen we onze klanten de beste producten blijven aanbieden, niet alleen qua omvormers, maar wat ons complete assortiment betreft”, aldus Valerie Ramon, Global Head Electrical T&M bij Electrocomponents.

“Het is voor onze klanten essentieel geworden dat ze snel de juiste onderdelen kunnen vinden en bestellen. RS en Allied bieden een eenvoudige online-toegang tot producten en hebben magazijnen over de hele wereld; een betrouwbare en snelle service is dus zonder twijfel een van hun grote pluspunten”, aldus Andrea Huder, hoofd catalogusdistributie bij TRACO.

Alle TRACO POWER-producten hebben een ISO 9001/9002-kwaliteitsstandaard en zijn bij RS en Allied rechtstreeks uit voorraad leverbaar.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.