Persberichten


RS Components breidt zijn Rapid Prototyping-assortiment uit met de nieuwe Ultimaker 2 3D-printer

Nu beschikbaar: hoge resolutie en high speed 3D-desktopprinter voor een breed publiek waaronder technici die betrokken zijn bij Rapid Prototyping en de ontwikkeling van productconcepten.

Haarlem, 20 November 2014:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, heeft zijn groeiende reeks aan Rapid Prototyping-apparatuur uitgebreid met de Ultimaker 2 3D-printer, onlangs op de London 3D Print Show Global Awards nog uitgeroepen tot het beste consumentenproduct van 2014. Deze nieuwe desktop 3D-printer maakt gebruik van FFF (fused filament fabrication)-technologie en is gericht op de elektronicasector en werktuigbouwkundige ingenieurs die betrokken zijn bij design, prototyping, onderzoek en ontwikkeling, evenals op studenten en andere liefhebbers.

De laatste versie van de Ultimaker 3D-printer is gemaakt van hoogwaardig materiaal en beschikt, vergeleken met zijn vorige incarnatie, over een verwarmd bed voor een optimale printuitvoer en het printen van ABS-materiaal. Het printbed voorkomt tevens vervorming. De printer met zijn snelheid van max. 300 mm/s en een laagresolutie van slechts 20 microns of 0,02 mm, biedt de snelste en hoogste nauwkeurigheid van alle desktop 3D-printers die vandaag de dag verkrijgbaar zijn. Bovendien wordt het apparaat geleverd in een zeer compact design, met een behuizing van 357 x 342 x 388 mm (excl. filamentspoel) en een totaal bouwvolume van 230 x 225 x 205 mm.

Een andere specificatie is de nozzle met een doorsnede van 0,4 mm en de capaciteit voor de verwerking van de aanbevolen filamentdiameter van 2,85 mm. De bedrijfstemperatuur van de spuitmond en het verwarmde bed ligt rond de 180°C – 260°C en 50°C – 100°C.

De gemiddelde gebruikskosten bedragen volgens de fabrikant ongeveer €0,05 per kubieke centimeter, dus voor materiaal en stroom samen. Dankzij de toepassing van FFF-technologie heeft de gebruiker nu ook de keuze uit een breed scala aan materiaal, waaronder filamenten als PLA en ABS.

De printer komt met een stand-alone SD-kaart voor 3D- model file upload en Ultimaker's Cura open source software voor de verdeling van het 3D-model in de vereiste lagen als voorbereiding voor het printen. Ook Cura werd op de London 3D Print Show Global Awards uitgeroepen tot de beste consumentensoftware 2014.

De Ultimaker 2 is nu verkrijgbaar bij RS Components.

 

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.