Persberichten


RS Components bundelt krachten met Betta Batteries

Nieuwe samenwerking met leverancier zorgt voor nieuw aanbod van innovatieve, snel oplaadbare en milieuvriendelijke 12V-accu's met een lange levensduur

Haarlem, 7 November 2014:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, heeft het aanbod van accu's verder uitgebreid met krachtige en milieuvriendelijke Lead Crystal®-accu's van de nieuwe partnerleverancier Betta Batteries. RS gaat de producten van Betta Batteries wereldwijd aanbieden, te beginnen met de 12V-versies met een capaciteit van 7,2 Ah tot 55 Ah. Later zullen hier meerdere producten aan worden toegevoegd.

De gepatenteerde Lead Crystal-technologie van Betta Batteries zorgt ervoor dat accu's die herhaaldelijk diep zijn ontladen volledig kunnen herstellen, zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties. Doordat de accu's bij hoge stroomsterkten kunnen worden ontladen, zijn ze uitermate geschikt voor toepassingen met een hoge piekstroom. Ze kunnen worden gebruikt bij temperaturen tot -40 °C en tot wel 40% sneller worden opgeladen dan loodaccu's. De levensduur is 18 à 20 jaar bij 25 °C, terwijl de accu dankzij minimale zelfontlading tot twee jaar op de plank kan blijven staan zonder dat hij opnieuw moet worden opgeladen.

Lead Crystal-accu's bevatten geen vloeistoffen, nauwelijks zuur en ook geen antimoon of cadmium. Ze kunnen veilig worden getransporteerd en zijn de enige accu's die als normale goederen zijn toegestaan voor IATA-vrachtverkeer. Ze zijn tot 99% recyclebaar en kunnen veiliger worden verwerkt dan de gebruikelijke loodaccu’s doordat ze voorzien zijn van de certificaten ISO-14001 en ISO-900. Op alle Betta Batteries van RS Components zit standaard een fabrieksgarantie van drie jaar.

Met hun prestaties en milieuvriendelijkheid zijn de accu's ideaal als back-up in telecom- of computersystemen, in de opslag van groene energie of in e-mobility-toepassingen zoals rolstoelen en golfkarren. Ze kunnen ook op vele manieren worden gebruikt in bijvoorbeeld de petrochemie en de mariene-industrie, bij defensie, in de gezondheidszorg en in fabrieken of kantoren die een betaalbare, duurzame, en veilige stroombron nodig hebben.

“Ons doel is om innovatieve technologieën te ontwikkelen die schone, veilige en betaalbare energie toegankelijk maken in alle delen van de wereld. Onze nieuwe samenwerking met RS Components is een heel interessante mogelijkheid om dat te realiseren; we zijn op meer plaatsen aanwezig en krijgen er wereldwijd een groot aantal potentiële klanten bij”, aldus Eric Van Honk, algemeen directeur bij Betta Batteries Europa.

“We willen ons assortiment constant blijven verbreden, met nieuwe technologieën die een merkbaar verschil maken voor onze klanten”, aldus Ben Lawton, Global Head of Tools & Consumables bij RS Components. “De Lead Crystal-accu's van Betta Batteries vormen een van de belangrijkste toevoegingen die we dit jaar hebben gedaan, en ik denk dat we onze verkoopcijfers hiermee een snelle en flinke boost gaan geven.”

 

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.