Persberichten


RS Components en Allied Electronics sluiten wereldwijde distributiedeal met Rosenberger

Rosenberger kiest voor RS en Allied als toonaangevende wereldwijde distributiepartner en voorziet klanten over de hele wereld van een betere toegang tot innovatieve RF-netwerkproducten

Haarlem, 27 Oktober 2014:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), de wereldwijd distributeur van elektronica en onderhoudsproducten, heeft een distributieovereenkomst getekend met Rosenberger, een toonaangevende fabrikant van netwerkproducten op het gebied van hogefrequentie- en glasvezeltechnologie.

Met de aanstelling van RS als geautoriseerde distributiepartner slaat Rosenberger een nieuwe weg in. Bediende de fabrikant van connectoren zijn klanten voorheen rechtstreeks zelf, vanaf nu kan Rosenberger zijn producten via RS leveren aan klanten over de hele wereld. De samenwerking is bedoeld om de toegankelijkheid van het Rosenberger-assortiment te vergroten door een grote hoeveelheid onderdelen beschikbaar te maken via de RS Online. De website zorgt er samen met de wereldwijde logistieke mogelijkheden voor dat klanten over de hele wereld deze onderdelen snel kunnen selecteren en uit voorraad kunnen bestellen. De onderdelen worden vervolgens dezelfde dag nog verzonden vanuit de regionale magazijnen van RS.

RS heeft vanaf nu onder meer de volgende producten van Rosenberger op voorraad:

- RF-coaxstekkers
- RF-test- en meetproducten
- RF-stekkers voor auto-elektronica, medische toepassingen en industrieel gebruik
- Glasvezelproducten.

De distributeurs zullen het aanbod blijven uitbreiden en nieuwe producten bij de lancering direct beschikbaar maken.

“Het besluit om samen te werken met RS is een koerswijziging ten opzichte van wat we voorheen deden, de rechtstreekse levering aan klanten”, aldus Dr. rer. nat. Tosja Zywietz, Chief Strategy Officer bij Rosenberger. “Voor ons is het zinvol om de voordelen te benutten van een distributiepartner die al jarenlang tevreden klanten heeft op de IP&E-markt en die ons niet alleen kan voorzien van veel logistieke expertise, maar die ook een vooruitstrevende visie heeft op klantenservice via de vele eCommerce-initiatieven en de online-designdocumentatie die men aanbiedt. We zien uit deze samenwerking nog veel interessante mogelijkheden voortkomen.”

“De toevoeging van de Rosenberger-productlijn aan onze IP&E-reeks een belangrijke mijlpaal, doordat RS nu met recht belangrijke distributeur mag worden genoemd voor de wereldwijde top tien van connectorfabrikanten en voor de nummer één in RF-connectoren”, aldus Kevin McCormack, Global Head of IP&E (Interconnect, Passive and E-Mech) bij RS Components. “Voor klanten betekent dit dat ze verzekerd zijn van snelle, eenvoudige toegang tot de beste, meest innovatieve componenten op de markt.”

De verbindingsproducten van Rosenberger zijn vanaf nu verkrijgbaar bij RS Online.

 

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.