Persberichten


RS Components breidt assortiment logische Siemens LOGO! 8-controllers met ethernet en andere functies uit voor nog meer kwaliteit

Nieuwste generatie logische modules biedt aansluitmogelijkheden, duidelijkheid en bestuurbaarheid op afstand

Haarlem, 21 Oktober 2014:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, heeft zijn assortiment van industriële controllers verder uitgebreid met de introductie van 8 nano-PLC's van Siemens LOGO! De nieuwste generatie van de intelligente logische modules voor kleinschalige automatiseringsprojecten.

De belangrijkste verbeteringen aan de nieuwe LOGO! 8 zijn: een groter display, een totaalpakket aan communicatiemogelijkheden via ethernet, een ingebouwde webserver en extra uitgangen op digitale en analoge modules. De nieuwe display met 6 regels heeft 16 tekens per regel, waardoor er twee keer zo grote berichten kunnen worden doorgegeven en de communicatie gedetailleerder wordt.

De ethernetinterface en de webserver zijn functionaliteiten die in deze klasse bijzonder zijn. De communicatiemogelijkheden zijn uitgebreid door de ethernetinterface en de installatie wordt eenvoudiger doordat er geen extra programmeerkabels of LOGO! TDE-tekstweergavekabels nodig zijn.

Met de webserver kan de logische module online op afstand worden gemonitord en aangestuurd. Voor het aanmaken van webpagina's is geen speciale programmeerkennis nodig: met één druk op de knop kunnen LOGO!- of tekstopties worden geselecteerd. De webserver is via de nieuwste Soft Comfort V8-software eenvoudig te configureren, zonder dat daar HTML-kennis voor nodig is, en gebruikers kunnen hun eigen weergaveopties instellen.

Daarnaast zijn er twee add-on-modules verkrijgbaar. Met de CSM-module kan de ethernetinterface worden uitgebreid en worden geconfigureerd voor kleine lokale ethernet-netwerken, terwijl de mobiele CMR2020-module systeemmeldingen kan versturen via tekstberichten en de systemen kan monitoren via GPS-tracking.
De nieuwe Soft Comfort V8-software bouwt voort op de populaire mogelijkheden voor het ontwikkelen van programma's, het simuleren van projecten en het ontwikkelen van documentatie. Daarnaast is er een aantal nieuwe functies, zoals eenvoudig gebruik in de netwerkmodus, automatische configuratie van communicatie met een scherm in het netwerkoverzicht en de mogelijkheid om tot drie programma's tegelijk te openen. Verder kunnen gebruikers een signaal overzetten door het van het ene programma naar het andere te slepen. Soft Comfort V8 is een hulpmiddel bij een soepele en eenvoudige migratie vanuit eerdere programmaversies.

De LOGO! 8-reeks is nu wereldwijd verkrijgbaar bij RS Components en bestaat uit acht basis-units, zeven digitale modules en drie analoge modules. De units hebben dezelfde breedte als de LOGO! 6-familie (72 mm), wat een ruimtebesparende installatie mogelijk maakt, en de externe aansluitingen zijn compatibel met eerdere versies, zodat er eenvoudig kan worden geüpgraded.

Kijk op RS Online voor meer prijs- en voorraadinformatie.

 

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.