Persberichten


RS introduceert de nieuwste PLC- en HMI-innovaties van Schneider Electric en Omron

Nieuwste PLC- en HMI-innovaties tillen efficiëntie, ruimtebesparing, flexibiliteit en gebruiksgemak naar een hoger niveau

Haarlem, 20 Oktober 2014:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, levert de nieuwste collecties industriële logische controllers en HMI-modules van toonaangevende leveranciers. Dit brengt diverse verbeteringen met zich mee, zoals compacte formaten, nieuwe functies, minder installatietijd en lagere kosten voor onderhoudstechnici.

RS introduceert de nieuwste Programmable Logic Controllers (PLC's) van Schneider Electric en Omron en zal voor het eind van het jaar ook nog nieuwe modellen van Siemens en Crouzet aan het assortiment toevoegen.

De logische Schneider Modicon M221-controllers beperken de complexiteit bij de installatie tot een minimum door de integratie van SD- en USB-poorten, twee analoge ingangen en tot 40 I/O's, terwijl de keuze tussen een standaard- of boekformaat zorgt voor maximale flexibiliteit. De M221-PLC's kunnen worden aangesloten op een eenvoudig bedienpaneel op afstand, voor rechtstreeks onderhoud en rechtstreekse machinevisualisatie.

Ook het assortiment Modicon-PLC's wordt uitgebreid, ditmaal met de M241 voor extra krachtige toepassingen. De M241 heeft vijf ingebouwde poorten, ondersteunt CANopen voor fieldbus-architecturen met wel 63 apparaten en heeft een ingebouwde webserver die monitoring en onderhoud vanaf elke locatie mogelijk maakt via een mobiel apparaat.

De nieuwe Omron CP1L-reeks heeft dezelfde mogelijkheden als een modulaire PLC, maar dan in een compact micro-PLC-formaat. Zo biedt de CP1L bijvoorbeeld uitgebreide machinebedieningsfuncties, uitstekende positioneringsmogelijkheden, een ingebouwde ethernetpoort met socketfunctionaliteiten, communicatie- en I/O-uitbreidingsboards en compatibiliteit met CP1H-, CJ1- en CS1-PLC's.

RS biedt vanaf nu ook de nieuwe NB HMI-reeks van Omron aan. Deze geeft gebruikersinterfaces een intelligente nieuwe look, met touchscreens van 3,5 tot 10 inch. De LED-achtergrondverlichting maakt rijkere graphics mogelijk, terwijl ontwerpers met de verbeterde vensterweergave, ondersteuning voor animaties en mogelijkheden voor macro's nieuwe en intuïtieve designs kunnen ontwikkelen.

De Schneider Modicon M580, 's werelds eerste ethernet-PAC-automatiseringscontroller (ePAC), maakt de eerste golf van deze nieuwe technologie bij RS compleet. Deze nieuwe M580 maakt de voordelen van open netwerken toegankelijk binnen de procesontwikkeling, de procesimplementatie en de procesaansturing, heeft ingebouwde cyberbeveiliging en profiteert ook van de ATEX II-certificering, waardoor hij kan worden gebruikt in omgevingen met gas- of stofrisico's. De M580 is ideaal voor installaties met Schneiders geïntegreerde PlantStruxure-automatiseringsarchitectuur, die zorgt voor een nog betere efficiëntie.

RS Components heeft momenteel meer dan 3000 PLC-, HMI- en dataverzamelingsproducten in zijn assortiment en zal later dit najaar nog meer toevoegingen aan het assortiment bekend maken. Zodoende is RS Components volledig toegerust op de volgende generatie van industriële automatiseringssystemen.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.