Persberichten


RS Components versterkt de jarenlange samenwerking met Fluke Industrial en biedt draagbare test- en meetapparatuur aan in EMEA

Samenwerking biedt voordelen voor diverse klanten in de industriële en elektrische sector in regio EMEA

Haarlem, 14 Oktober 2014:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), de wereldwijd toonaangevende distributeur van elektronica en onderhoudsproducten, heeft een overeenkomst ondertekend met Fluke Europe BV, de Europese tak van de Fluke Corporation die verantwoordelijk is voor de verkoop in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). 

In de overeenkomst is de distributie opgenomen van draagbare test- en meetapparatuur van Fluke Industrial-groep, zoals warmtebeeldcamera's, stroomtangen, digitale oscilloscopen en multimeters, visuele infraroodthermometers (IR), installatietesters en proceskalibratoren. 

Valerie Ramon, Global Head of Electrical, Test & Measurement bij RS: “We onderhouden al jarenlang een wereldwijde strategische samenwerking, en nu hebben Fluke en RS die relatie versterkt door het ondertekenen van een nieuwe handelsovereenkomst. Hierbij zal de innovatieve draagbare test- en meetapparatuur van Fluke beschikbaar worden voor klanten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.” 

Herman Warnshuis, Senior Vice President bij Fluke EMEA: “Onze bedrijven voeren al 25 jaar handel met elkaar, en we zijn nu echt wereldwijde partners met grote en gevestigde ondernemingen op alle continenten. Met deze nieuwe mijlpaal kunnen we alle klanten in de regio laten zien dat RS Components en Fluke Industrial samenwerken voor de lange termijn, zodat we onze klanten in de industriële en elektrische sectoren over de hele wereld nog meer kunnen bieden.”

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.