Persberichten


Bluegiga BLED112-dongle bij RS Components maakt betaalbaar en energiezuinig uitvoeren van draadloze toepassingen zoals Raspberry Pi mogelijk

RS breidt met krachtige BLED112 Bluetooth Smart® het assortiment van draadloze Raspberry Pi-toepassingen verder uit

Haarlem, 14 Oktober 2014:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, biedt nu de BLED112 Bluetooth Smart® USB-dongle van BlueGiga aan, voorzien van alle benodigdheden om op een betaalbare, energiezuinige manier draadloze toepassingen uit te kunnen voeren op allerlei platforms, waaronder de Raspberry Pi.

De BLED112 is compatibel met Bluetooth v4.0 in single-mode, biedt ondersteuning voor master- en slave-modules, heeft ruimte voor maximaal acht aansluitingen en bevat een USBCDC-interface voor communicatie met het host-besturingssysteem. De BLED112 bevat het Bluetooth Smart-softwarepakket van Bluegiga, waarmee ontwikkelaars hun eigen onboard-toepassingen kunnen opzetten via BGScript™, Bluegiga's eigen scripttaal. Zodoende is er geen externe host meer nodig. Het is ook mogelijk om een hosttoepassing te laten communiceren met de BLED112 via de OS-onafhankelijke software BGAPI™, eveneens onderdeel van het Bluetooth Smart-softwarepakket. 

De eenvoudig te gebruiken dongle is ideaal voor bijvoorbeeld energiebewuste apparaten binnen het Internet of Things (IoT) en kan worden gebruikt in combinatie met diverse besturingssystemen, zoals Windows®, Android, iOS en Linux. 

Bovendien kan de BLED112 worden aangesloten op Raspberry Pi-computers, bijvoorbeeld op het nieuwste model: de Raspberry Pi Model B+. RS Components heeft de afgelopen maanden diverse draadloze modules voor de Raspberry Pi op de markt gebracht, zoals het SparqEE 3G Cellular-board, de Edimax Wi-Fi® Dongle en de Low-Power Radio Solutions 868MHz / 434MHz-dongle. 

“We hebben nu een systeem dat compatibel is met de Raspberry Pi en dat overweg kan met alle belangrijke draadloze technologieën die worden gebruikt voor het IoT, bediening op afstand, automatisering, M2M en thuis- en kantoornetwerken”, aldus Glenn Jarrett, Global Head of Product Marketing bij RS Components. “We zijn er zeker van dat we bij RS nu het beste aanbod aan gebruiksklare Raspberry Pi-producten en -accessoires hebben in de hele regio EMEA.”

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.