Persberichten


RS Components breidt 3D-print-aanbod uit met hoge kwaliteit filament van Verbatim voor stabiel en nauwkeurig 3D-printen

Plastic filament is geschikt voor zeer kleine toleranties die resulteert in een consistente aanvoer

Haarlem, 10 Oktober 2014:

RS Components (RS), het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor ontwikkelaars, heeft de beschikbaarheid aangekondigd van Verbatim-kwaliteitsfilament voor 3D-printers. De PLA- en ABS-filamenten van dit topmerk vormen een uitbreiding op het 3D-aanbod van RS, zodat ontwikkelaars nog betere prototypes kunnen bouwen voor hun ontwerpen. 

De PLA- en ABS-producten van Verbatim zijn verkrijgbaar in een filament met een diameter van 1,75 mm. Het PLA-filament is ook verkrijgbaar met een diameter van 3 mm. Beide worden aangeleverd op klossen van 1 kilo en in diverse kleuren, zoals rood, groen en blauw. PLA (PolyLactic Acid, oftewel polymelkzuur) is een biologisch afbreekbaar bioplastic dat is afgeleid van maïs en dat gegarandeerd geen zware metalen of veelvoorkomende chemicaliën bevat, zoals ftalaten of Bisfenol A (BPA). ABS (Acrylonitril-butadieen-styreen) is een copolymeer van styreen, acrul en butadieen. Het is stevig én schokbestendig.

 De materialen zijn geproduceerd in Japan en zijn geschikt voor heel kleine toleranties. Dit zorgt voor een consistente aanvoer en voor stabiel printen. De filamenten worden geleverd in vacuümzakken met droogmiddel en worden om een klos gewikkeld, zodat ze eenvoudig kunnen worden afgerold. 

Deze PLA- en ABS-filamenten zijn geschikt voor een groot aantal 3D-printers en vormen een aanvulling op het bestaande 3D-printmateriaal bij RS, zodat ontwikkelaars nog meer keuze hebben. RS is een van de eerste distributeurs die 3D-printfilament van Verbatim aanbiedt in de regio EMEA. 

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.