Persberichten


RS Components sluit internationale distributieovereenkomst met Adapteva voor een van 's werelds meest energiezuinige open-source-computerplatforms

Innovatieve Parallella-boards bieden krachtige ingebouwde rekenkracht in compact, betaalbaar en energiezuinig pakket

Haarlem, 9 Oktober 2014:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), de wereldwijd toonaangevende distributeur van elektronica en onderhoudsproducten, heeft een belangrijke distributieovereenkomst getekend met Adapteva, de producent van de innovatieve multicore-processor Epiphany en de ontwikkelaar van de populaire Parallella-16-boards.

Dankzij deze samenwerking is het Parallella-board rechtstreeks te bestellen voor klanten in Europa en Azië, en daarmee voor bijna 50% van de Parallella-community. Ook is deze energiezuinige technologie op deze manier sneller en eenvoudiger toegankelijk.

Parallella werd gelanceerd door middel van een succesvolle Kickstarter-campagne, met als doel de toegang tot supercomputers te democratiseren. Het open-source-project heeft nu duizenden gebruikers over de gehele wereld, in een van de meest actieve programmeercommunity's in de branche. De open-source-computer bestaat uit één board met daarop een Epiphany III-coprocessor met 16 kernen, naast de dual-core-ARM-processor Xilinx Zynq Z7000. Het apparaat op creditcardformaat kan worden gebruikt als ontwikkelplatform, als ingebouwde motor, als leerplatform of als onderzoekshulpmiddel, en het is eenvoudig schaalbaar: door het clusteren van boards kan er een mini-supercomputer worden opgezet voor geavanceerde parallelle computertoepassingen.

Als toonaangevende distributeur van elektronica kan RS met zijn ervaring en zijn bereik de Parallella toegankelijk maken over de hele wereld”, aldus Jonathan Boxall, Global Head of Semiconductors bij RS Components. “Wij zijn heel enthousiast over het vroege succes van Adapteva, en we willen dit succes via ons wereldwijde netwerk graag uitbreiden naar een groter aantal gebruikers.”

“Adapteva verandert de manier waarop mensen met computers werken, omdat de traditionele aanpak tegen de grenzen van de stroomefficiëntie aanloopt”, aldus Andrea Olofsson, CEO en oprichter van Adapteva. “Parallella biedt nieuwe mogelijkheden, voor beginners én voor experts. We maken van parallel programmeren een alledaagse, betaalbare en toegankelijke technologie.” 

De Parallella-boards zijn verkrijgbaar in drie modellen. De boards worden geleverd vanuit de wereldwijde distributiecentra van RS en worden nog dezelfde dag verzonden.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.