Persberichten


RS Components introduceert nieuw professioneel soldeerstation van het RS-merk

Functioneel soldeerstation wordt geleverd met groot aantal functies en laag stroomverbruik

Haarlem, 1 Oktober 2014:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), de wereldwijd toonaangevende distributeur van electronica- en onderhoudsproducten, heeft een nieuw soldeerstation van het eigen RS-merk gelanceerd. De soldeerbout beschikt over alle functies, functionaliteiten en kwaliteiten die van een professioneel product verwacht mogen worden, maar veel betaalbaarder is dan zijn equivalent bij grote merken.

Het soldeerstation is bedoeld voor professioneel gebruik door elektronische ontwerpingenieurs en warmt in slechts 10 seconden op van kamertemperatuur tot 350 °C. Zo kan er worden bespaard op gebruikstijd en operationele kosten. Andere belangrijke functies van dit professionele station zijn onder meer een groot LCD-scherm met achtergrondverlichting, een analoge balk om eenvoudig gegevens te kunnen aflezen, een schakelaar tussen meerdere stroombronnen, drie sneltoetsen voor snelle aanpassingen aan de vooraf ingestelde temperatuur en een automatische slaapstand waarmee de levensduur van het verwarmingselement en de soldeerpunt kan worden verlengd. Er zijn bij RS ook vervangende soldeerpunten verkrijgbaar.

Daarnaast zorgt het gebruik van geleidende zilverlegeringen in het product voor een minimaal warmteverlies. Andere specificaties van het station zijn een stroomverbruik van 90 W, een temperatuurnauwkeurigheid van ±10 °C en een bedrijfstemperatuur van 100 tot 500 °C. Het soldeerstation van het RS-merk is nu op voorraad (artikelnr. 799-8941) en verkrijgbaar via RS Components.