Persberichten


RS Components voegt industriële Duracell-batterijen met hoge efficiëntie en capaciteit toe aan het assortiment

'Industrial by Duracell'-batterijen zijn ontworpen om krachtige prestaties te leveren in apparaten met een hoog stroomverbruik

Haarlem, 25 augustus, 2014 - RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), 's werelds grootste distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten, biedt vanaf nu de krachtige 'Industrial by Duracell'-batterijen aan, voorzien van een nieuwe look. De erkende reeks industriële Duracell-alkalinebatterijen werd voorheen verkocht onder de naam Procell. Met de naamsverandering bouwt het voort op de merknaam van het bedrijf, terwijl er tegelijkertijd meer nadruk wordt gelegd op het gebruik binnen professionele toepassingen.

De batterijen zijn speciaal bedoeld om te kunnen voldoen aan de specifieke wensen voor professionele en industriële toepassingen. De batterijen zijn zodanig geproduceerd dat ze voldoen aan de IEC 60086- en ISO 9000-standaarden; de batterijen zijn bedoeld voor het leveren van krachtige prestaties in apparaten met een hoog stroomverbruik. Daarnaast heeft Duracell efficiëntie- en capaciteitsverbeteringen doorgevoerd, zodat het concurrentievermogen en de levensduur op de lange termijn is gegarandeerd. De 'Industrial by Duracell'-batterijen zijn betrouwbaar en flexibel en bieden stroom voor een groot aantal toepassingen, zelfs na een levensduur van zeven jaar. De batterijen werken bij temperaturen van -20 tot 54 ºC.

De 'Industrial by Duracell'-batterijen zijn verkrijgbaar in de standaardformaten AA, AAA, C, D (1,5 V) en PP3 (9 V) en zijn nu wereldwijd verkrijgbaar bij RS Components.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com.

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com.. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.