Persberichten


Nu exclusief beschikbaar bij RS: Sick-visiesensoren bieden snelle inspectie in lastige productieomstandigheden

Deeltjesinspectie met de Inspector I20-set garandeert kwaliteit zonder productie-overhead

Haarlem, 5 augustus, 2014 - RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), 's werelds grootste distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten, heeft de exclusieve beschikbaarheid aangekondigd van een nieuwe inspectieset met een visiesensor, waarmee de gebruiker met hoge snelheid inspecties en kwaliteitsbewaking kan uitvoeren. Het product is geschikt voor diverse toepassingen, zoals sorteersystemen, controles op uitlijning en rotatie, assemblageverificatie en grootte- en vorminspecties.

De Inspector I20-inspectieset bestaat uit een Sick Inspector I20-visiesensor, een ethernetkabel van 5 meter voor het opzetten van het systeem, een stroom- en I/O-kabel van 5 meter voor triggers en signaaluitvoer en een beugel voor een eenvoudige montage binnen de productielijn.

De Inspector I20 is een compacte, gebruiksvriendelijke en nauwkeurige 2D-visiesensor met geïntegreerde belichting. Hij is in staat om onderdelen te controleren op alle posities en in alle richtingen, en kan op betrouwbare wijze in realtime bepalen of objecten in orde zijn of niet. Het robuuste ontwerp van de visiesensor is geschikt voor lastige toepassingen, en dankzij de intelligente en snelle evaluatie-algoritmen kan de sensor overweg met hoge verwerkingssnelheden.

De Inspector I20 beschikt ook over logische uitvoermogelijkheden. Met deze eenvoudige en/of logische mogelijkheden kunnen er meerdere inspecties worden gecombineerd, zodat de eindgebruiker een gedetailleerdere feedback krijgt. Deze inspectieresultaten kunnen worden gebruikt voor het sorteren op basis van defecten, of voor een gedetailleerde controle op andere processtappen binnen de productieketen.

Een aantal belangrijke functies van de Inspector I20:

  • Deeltjesinspectie op hoge snelheid
  • Een robuust patroonherkenningsalgoritme voor het lokaliseren van objecten, ongeacht de positie, de rotatie en de schaal
  • Inspecties/referentieobjecten met verschillende kenmerken
  • Object teaching met meerdere referenties
  • Eenvoudig te gebruiken stap-voor-stapconfiguratie op de pc
  • Emulator, logboek, statistieken en documentatie voor productiecontrole
  • Ethernetconnectiviteit voor monitoring via het netwerk
  • Een metalen IP67-behuizing


Voor de Inspector I20-inspectieset is geen eerdere kennis van detectiesystemen nodig; de set is eenvoudig te gebruiken en te integreren in de bestaande machines. De set is direct uit voorraad leverbaar en wordt dezelfde dag nog verzonden.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com.

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com.. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.