Persberichten


Nu verkrijgbaar bij RS: Raspberry Pi Model B+ met lager stroomverbruik en meer aansluitmogelijkheden dan Model B

Verbeterde aansluitmogelijkheden dankzij vier USB-poorten en een verruimde GPIO-capaciteit van 40 pinnen

Haarlem, 22 juli, 2014 - RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), 's werelds grootste distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten, heeft vandaag de introductie van de Raspberry Pi Model B+ aangekondigd. Dit model is de opvolger van Model B waarvan nu al drie miljoen verkocht zijn en is voorzien van een aantal verbeteringen en diverse nieuwe functies.

De Raspberry Pi Model B+ heeft een 20% tot 30% lager stroomverbruik dankzij een efficiëntere geschakelde voeding in plaats van de lineaire voeding bij eerdere modellen. Doordat de 26 pins-socket is vervangen door een 40 pins-aansluiting heeft dit model ook een hogere GPIO-capaciteit; de pin-out van de eerste 26 pinnen is identiek aan die bij het Model B. Het aantal USB-poorten is verdubbeld tot vier, zodat gebruikers geen USB-hub meer hoeven te gebruiken voor het aansluiten van meerdere apparaten, zoals bedrade toetsenborden, muizen, draadloze dongles en externe harde schijven. De kwaliteit van de audio-uitvoer is ook verbeterd dankzij een aantal aanpassingen aan de digitale signaalverwerking.

Er is ook een aantal kleine veranderingen gemaakt aan het ontwerp, zodat de aansluitingen aan de zijkant beter kunnen worden benut. Daarnaast zijn er nu vier montagegaten in plaats van twee, zodat de board stabieler kan worden gemonteerd in een OEM-systeem. Om in te kunnen spelen op huidige trends is de standaard-SD-kaart vervangen door een microSD-kaart.

De Raspberry Pi Model B+ is bij RS direct leverbaar en wordt per stuk geleverd voor € 30.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com.

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com.. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.