Persberichten


Digitale video-inspectiecamera van het RS-merk maakt schadedetectie mogelijk op lastig te bereiken locaties

Nieuwe ergonomische en compacte handinspectiecamera bespaart elektriciens en onderhoudsprofessionals tijd en geld

Haarlem, 17 juli, 2014 - RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), 's werelds grootste distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten, heeft de beschikbaarheid aangekondigd van een nieuwe professionele digitale camera van het eigen RS-merk. Met deze camera kunnen elektriciens en onderhoudsprofessionals snel nauwkeurige inspecties uitvoeren op lastig te bereiken locaties. Zo kunnen zij apparatuur en bekabeling controleren op corrosie, lekkage, schade, kapotte onderdelen of blokkades.

De robuuste en betrouwbare inspectiecamera van het RS-merk kan video's en stilstaande beelden opnemen. De camera beschikt onder meer over een led-display met een resolutie van 320x240 pixels en een kijkhoek van 45°, een flexibele sondecamera van 1,5 m met een diameter van 5,5 mm en een minimale focusafstand van 10 mm.

De camera beschikt over een interface voor SD-kaarten en kan ook video's en afbeeldingen opslaan zonder geheugenkaart. Dit wordt mogelijk gemaakt door het interne geheugen met een capaciteit voor ongeveer 200 foto's en 60 seconden video. Het apparaat heeft ook een A/V-aansluiting en een USB-poort, zodat er eenvoudig foto's en andere opnames kunnen worden overgezet op andere apparaten.

De camera is ergonomisch en eenvoudig te gebruiken; ook beschikt hij over een jog-schakelaar en een triggertoets voor eenvoudige bediening. Het product kan met één hand bediend worden, zodat met de andere hand de sonde gebruikt kan worden. Als accessoires zijn er onder meer spiegels, haken en magneten beschikbaar.

De camera wordt gevoed door 3 AA-alkalinebatterijen van 1,5 volt of 3 oplaadbare AA-batterijen van 1,2 volt. De digitale video-inspectiecamera van het RS-merk (RS-stocknr. 790-3381) is nu bij RS Components beschikbaar voor levering op de volgende dag.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com.

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com.. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.