Persberichten


RS Components vergroot de ondersteuning voor elektrotechnische installateurs en onderhoudstechnici met een uitgebreid assortiment van Phoenix Contact

Producten zijn geschikt voor zeer uiteenlopende toepassingen zoals paneelonderhoud, lopendebandsystemen en motoraansturing

Haarlem, 16 juli, 2014 - RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), 's werelds grootste distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten, vergroot het productaanbod voor elektrotechnische installateurs en onderhoudstechnici op het gebied van elektrische systemen en procesautomatisering. Vanaf nu heeft het bedrijf vele duizenden nieuwe producten op voorraad van de toonaangevende fabrikant Phoenix Contact.

RS is een geautoriseerde wereldwijde distributeur van Phoenix Contact en beide bedrijven werken wereldwijd zeer nauw samen. Zo zijn ze in staat om innovatieve producten aan klanten te leveren met een eersteklas service. Het portfolio van Phoenix Contact is via RS verkrijgbaar in Europa en Azië en bestrijkt een breed spectrum aan producten, zoals printplaatconnectoren, klemmenblokken, DIN-railklemmen, meetversterkers, relais, interfacerelais, PLC's, voedingen en vele andere artikelen.

Belangrijke toepassingsgebieden voor de producten van Phoenix Contact zijn het onderhoud van panelen, lopendebandsystemen en motoraansturing. De producten worden gebruikt in branches als de industriële procesautomatisering (met name op het gebied van automotive), in verwerkingsindustrieën (zoals de chemie, de petrochemie en de levensmiddelenbranche), in de elektrotechnische branche (onder meer bij nutsbedrijven en in de zonne- en windenergie) en bij de montage van machines en kasten.

In producten als relais, klemmenblokken en connectoren maakt Phoenix Contact veelvuldig gebruik van zijn push-in-aansluittechnologie, die het voor onderhoudstechnici en installateurs eenvoudiger maakt om kabels aan te sluiten. Dit bespaart tijd en operationele middelen. De push-in-geleidings- en aansluittechnologie kan direct en zonder gereedschap worden gebruikt, zowel bij geleiders met een massieve kern als bij geleiders met adereindhulzen. Het ontwerp zorgt er voor dat geleiders met adereindhulzen van 0,34 mm² of groter eenvoudig kunnen worden aangesloten, terwijl er tegelijkertijd een maximale 'uittrekkracht' op kan worden uitgeoefend. De geleiders kunnen via de bedieningshendel eenvoudig worden losgemaakt met elk soort gereedschap, zonder dat er daarbij rechtstreeks contact is met onderdelen die onder stroom staan.

Kijk voor meer informatie en voor het complete aanbod aan Phoenix Contact-producten op de website van RS Components.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com.

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com.. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.