Persberichten


RS Components vergroot assortiment connectoren en passieve componenten van Murrelektronik

Wereldwijde overeenkomst met RS en Allied zorgt voor snelle, eenvoudige online-toegang tot uitgebreide aanbod ROHM Semiconductor

Haarlem, 08 juli, 2014 - RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), 's werelds grootste distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten, biedt vanaf nu de nieuwste verbindingstechnologieën en passieve distributiesystemen aan van Murrelektronik, een fabrikant van geavanceerde technologie binnen de elektronica en de elektrotechniek.

Murrelektronik ontwerpt en produceert een zeer complete reeks schakelkasten, besturingssystemen, connectoren en actuatoren. Het aanbod van Murrelektronik bij RS bevat onder meer ronde M8- en M12-stekkers, klepconnectoren en zelfconfectioneerbare connectoren, allemaal ontworpen voor gebruik in de meeste alledaagse toepassingen. De standaardproducten die RS aanbiedt maken gebruik van een PUR-kabel, die geschikt is voor gebruik in vrijwel elke industriële toepassing (binnen, buiten, mobiel of op locaties met agressieve stoffen).

De passieve verdeeldozen van Murrelektronik zijn kostenefficiënt, veilig en ruimtebesparend. RS heeft de M8- en M12-verdeeldozen opgenomen in het assortiment; met deze systemen is er geen traditionele verdeeldoos meer nodig en is het mogelijk om een compleet 'plug & play'-systeem op te zetten. Ze zijn volledig ingegoten en ideaal voor alle soorten toepassingen. Dankzij led-indicatoren voor elke afzonderlijke poort wordt het heel eenvoudig om systemen in gebruik te nemen en eventuele fouten op te sporen.

De verbindingsproducten en passieve distributiesystemen van Murrelektronik zijn direct uit voorraad te bestellen en worden de volgende dag geleverd.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com.

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com.. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.