Persberichten


RS Components en Allied Electronics breiden halfgeleideraanbod uit door middel van wereldwijde distributieovereenkomst met ROHM

Wereldwijde overeenkomst met RS en Allied zorgt voor snelle, eenvoudige online-toegang tot uitgebreide aanbod ROHM Semiconductor

Haarlem, 27 juni, 2014 - RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), 's werelds grootste distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten, hebben een overeenkomst getekend met ROHM Semiconductor die RS en Allied tot geautoriseerde wereldwijde distributiepartners maakt van deze aanbieder van elektronische onderdelen.

RS en Allied bieden een omvangrijk portfolio aan van enkele honderden ROHM-onderdelen , waaronder discrete halfgeleiders, geïntegreerde schakelingen voor stroombeheer, LED's, displaydrivers, optische schakelaars, video- en audioprocessorschakelingen en sensorapparatuur. Deze apparatuur wordt veel gebruikt in talrijke toepassingen in de auto-, telecom-, computer- en consumentensector.

De nieuwe status van RS en Allied als geautoriseerde distributeur verstevigt de samenwerking met ROHM. Ook kan het aanbod aan ROHM-producten bij RS en Allied flink worden uitgebreid en direct uit voorraad bestelbaar worden gemaakt via de wereldwijde magazijnen van de distributeur.

Jonathan Boxall, wereldwijd hoofd halfgeleiders bij RS Components: “Het verstevigen van onze relaties met leveranciers als ROHM wordt steeds belangrijker bij onze inspanningen om onze producten zo verkrijgbaar mogelijk te houden voor onze klanten. Ook kunnen we zo optimaal inspelen op hun wensen in de toekomst. De wereldwijde vraag naar halfgeleiders blijft stijgen, dus het is belangrijk dat ons productaanbod hier een afspiegeling van is. Ook is het belangrijk dat ons aanbod voldoet aan de wensen van designtechnici en van inkopers die snel en eenvoudig bestellingen willen doen op deze zeer concurrerende markt.”

“Het inkopen van geïntegreerde schakelingen voor complexe ontwerpen is voor technici en inkopers een tijdrovende taak vanwege het grote aantal apparaten dat we ondertussen op de markt brengen”, aldus Masaki Sakai, directeur verkoop voor Europa en Amerika bij ROHM. “Nu we RS en Allied aan boord hebben als geautoriseerde distributiepartner kunnen we dit proces vereenvoudigen en versnellen, kunnen we klanten online toegang bieden tot steeds meer van onze apparaten en kunnen we efficiënter inspelen op de groeiende vraag.”

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com.

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com.. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.