Persberichten


Touchscreen-starterskits voor mobiele, zuinige Raspberry Pi-toepassingen nu verkrijgbaar bij RS Components

RS dankzij 3D Systems een van de meest vooraanstaande leveranciers van 3D-printapparatuur wereldwijd

Haarlem, 28 maart, 2014 - RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), 's werelds grootste distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten, kondigt de beschikbaarheid aan van twee touchscreen-starterskits voor de Raspberry Pi, die zorgen voor een snelle en eenvoudige bedrading en die ideaal zijn voor het ontwikkelen van mobiele en energiezuinige Raspberry Pi-projecten en -toepassingen.

De starterskits voor de uLCD-28PTU-PI van 2,8 inch en de uLCD-43PTU-PI van 4,3 inch zijn ontwikkeld door 4D Systems en rusten de gebruiker uit met alle benodigde componenten voor het aansluiten van Raspberry Pi’s op deze nieuwe touchscreens. Op die manier kan de gebruiker het project in een paar minuten opzetten en klaarmaken voor het programmeren. Een uniek aspect van de kits is het 4D Pi Adapter Shield, dat via een vijfvoudige kabel is aangesloten op de seriële GPIO-poort op de Raspberry Pi en op de touchscreenmodule. Het Adapter Shield repliceert bovendien de GPIO-lijnen van de Raspberry Pi en biedt de gebruikers de mogelijkheid om eenvoudig toegang te krijgen tot andere Raspberry Pi-functies.

Deze displays betekenen dat Raspberry Pi-toepassingen kunnen beschikken over een krachtig HMI-systeem (Human Machine Interface) met resistieve touchmogelijkheden, een ingebouwde audioversterker en -speaker en resoluties van 480 x 272 pixels (voor het 4,3”-scherm) en 240 x 320 pixels (voor het 2,8”-scherm).

Elke starterskit bevat een serieel 4D Pi Adaptor Shield, een microSD-kaart van 2 GB, een uUSB-PA5-programmeeradapter, een vijfvoudige jumperkabel van 150 mm (vrouw-vrouw) voor snelle verbindingen met andere apparaten of een breadboard, een vijfvoudige adapter (man-man) om de kabel om te zetten naar man-vrouw en een snelstarthandleiding. Er is ook een reeks softwarebibliotheken beschikbaar voor ViSi-Genie-toepassingen, die kunnen communiceren met het Raspberry Pi-board en de code van de gebruiker.

Jonathan Boxall, Global Head Semiconductors bij RS Components: “Raspberry Pi wordt enorm enthousiast ontvangen door bedrijven en elektronicaliefhebbers en met deze twee touchscreenmodules en de bijbehorende hulpmiddelen van 4D Systems geven we het Raspberry Pi-platform een extra stimulans op het gebied van prototypeontwikkeling. Op deze manier stellen we gebruikers in staat om op een snelle manier aan de slag te gaan met het ontwikkelen van innovatieve Raspberry Pi-toepassingen.”

De beide touchscreens van 4D Systems, de uLCD-28PTU-PI (SK-28PTU-PI) van 2,8” en de uLCD-43PT-PI (SK-43PT-PI) van 4,3”, zijn nu op voorraad en wereldwijd verkrijgbaar op RS Online.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com.

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com.. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.