Persberichten


Weerstand-kits van TE Connectivity nu exclusief verkrijgbaar bij RS Components

25 kits voor diverse weerstandsmetingen bij toepassingen voor stroombeheer, hoge precisie en industriële en algemene doeleinden

Haarlem, 17 maart, 2014 - RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), 's werelds grootste distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten, heeft aangekondigd dat het exclusief 25 weerstand-kits zal aanbieden, die speciaal zijn geselecteerd uit het assortiment vaste weerstanden van TE Connectivity.

De weerstand-kits van TE maken weerstandstechnologie met een dikke of dunne film mogelijk en bieden unieke functies aan waarmee een kosteneffectief platform voor weerstandsmetingen kan worden aangeboden voor talloze toepassingen.

Zes van de kits zijn opgebouwd rond de RL73-reeks van TE; dit zijn stroommeetweerstanden (SMD) voor oppervlaktemontage met een dikke film en een lage elektrische weerstand. Deze maken een lager stroomverbruik mogelijk bij ontwerpen voor laagspanningsvoedingen en toepassingen voor accubeheer. Deze apparaten beschikken over een speciaal weerstandselement met metaalglazuur en een barrièrelaag van nikkel onder het soldeer, waarmee de levensduur van de connector kan worden verlengd.

Verder zijn er acht kits gebaseerd op de RN73-reeks weerstanden. Deze weerstanden hebben een hoge stabiliteit en bieden diverse soorten stroominvoer aan voor chipgrootten van 0402 tot 2512. De weerstandstemperatuurcoëfficient (TCR) van deze apparaten kan worden teruggebracht tot slechts 5 ppm/°C, terwijl de weerstandstolerantie met 0,01% zeer laag ligt. Deze SMD-weerstanden met een dunne film worden geproduceerd met drie gesputterde lagen die zorgen voor optimale prestaties.

Verder zijn er negen kits uit de CPF-reeks van TE die zorgen voor een omgeving waarin zeer nauwkeurige ontwerpen kunnen worden opgebouwd. Deze reeks weerstanden met een dunne film levert een TCR op die kan worden teruggebracht tot slechts 15 ppm/°C en weerstandstoleranties van 0,01%.

Alle kits op basis van de zeer nauwkeurige RN73- en CPF-toestellen worden gespecificeerd in de waardereeksen E96 en E24 uit de standaard van de Electronic Industries Association’s (EIA), de voorkeurswaarden voor vereisten aan hoge nauwkeurigheid en nauwe toleranties. De beide weerstandsreeksen hebben passende en uniforme fysieke afmetingen, zodat deze eenvoudig in toepassingen voor bijvoorbeeld telemetrie, metingen, communicatie, machinebediening en medische zorg kunnen worden geplaatst.

Voor algemeen en branchespecifiek gebruik is er een kit beschikbaar op basis van de krachtige CRG-reeks met een dikke film. Deze biedt een breed weerstandsbereik aan van 1 tot 10M Ohm en toleranties van 1% en 5%.

De set wordt gecompleteerd door een weerstand-kit uit de 3521-reeks, die de voordelen van lage kosten en een hoog vermogen met elkaar combineert. Deze SMD-apparaten zijn, gezien de structuur die zorgt voor korte doorlooptijden, geschikt voor automatische plaatsing in productietoepassingen, waaronder operaties met een hoge frequentie.

Alle 25 weerstand-kits van TE Connectivity zijn nu exclusief verkrijgbaar bij RS Components en worden nog dezelfde dag verzonden.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com.

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com.. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.