Persberichten


RS Components viert tweejarig bestaan van Raspberry Pi met donatie aan scholen

RS doneert in maart de compacte boards aan scholen in kansarme gebieden over de hele wereld

Haarlem, 17 maart - RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), 's werelds grootste distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten, viert in maart het tweejarig bestaan van de Raspberry Pi met de donatie van Raspberry Pi-boards aan scholen in kansarme gebieden.Hoewel de computer in creditcardformaat in eerste instantie werd ontwikkeld voor educatieve doeleinden en het stimuleren van programmeren op scholen, werd de technologie ook massaal ontdekt door bedrijven en elektronica-hobbyisten. Nu wil RS, om het tweejarig bestaan te vieren, de aandacht weer richten op het oorspronkelijke doel van de Raspberry Pi Foundation, door voor elke bestelling van minimaal 25 stuks Raspberry Pi-boards één Raspberry Pi Model B te doneren aan een school.

Dit programma zal plaatsvinden in maart 2014 en de donaties worden gedaan aan scholen in kansarme gebieden over de hele wereld, die normaal gesproken geen toegang hebben tot deze technologie. RS hoopt voor het eind van de maand meer dan 500 Raspberry Pi-boards te kunnen doneren aan scholen.

“Hoewel het idee achter Raspberry Pi oorspronkelijk was om in het onderwijs gebruikt te worden en beginnende programmeurs hun creativiteit te laten ontdekken, is de vraag vanuit de industrie en vanuit particuliere elektronica-enthousiastelingen ongekend groot geweest”, aldus Glenn Jarrett, wereldwijd Head of Product Marketing bij RS Components. “We wilden iets terugdoen met het oog op de oorspronkelijke motivatie achter de Raspberry Pi en het tweejarig bestaan van deze baanbrekende technologie is de ideale gelegenheid om dat te doen.”

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com.

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com.. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.