Persberichten


De EFM32 Zero Gecko-starterskit is een veelzijdig evaluatie-, prototype- en ontwikkelplatform voor de gelijknamige MCU-reeks

De EFM32 Zero Gecko-starterskit is een veelzijdig evaluatie-, prototype- en ontwikkelplatform voor de gelijknamige MCU-reeks

Haarlem, 17 maart, 2014 - RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), 's werelds grootste distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten, heeft de EFM32™ Zero Gecko-starterskit van Silicon Labs aangekondigd. De starterskit is een handige tool waarmee ingenieurs vertrouwd kunnen raken met de EFM32™ Zero Gecko, een 32-bit-microcontroller (MCU) op basis van de ARM® Cortex®-M0+-processor en is de meest energiezuinige MCU op de markt.

De EFM32ZG-STK3200-starterskit bevat sensoren en randapparatuur die samen een indruk geven van de vele mogelijkheden van de MCU en die kunnen dienen als startpunt voor de ontwikkeling van toepassingen. De kit beschikt over een ingebouwde J-Link-debugger van SEGGER en over een Advanced Energy Monitoring-systeem, waarmee ingenieurs een toepassing kunnen programmeren, debuggen en in realtime stroommetingen uitvoeren zonder dat daar extra apparatuur voor nodig is.

    Een aantal andere functies van de starterskit:
  • Een back-upcondensator voor de RTC-modus
  • Een USB-interface voor host/apparaat/OTG
  • Een sensorinterface voor lage stroomniveaus (LESENSE), klaar voor demonstraties
  • Licht-, (inductieve) LC- en aanraaksensoren
  • Gratis evaluatieversies van de compiler


De Zero Gecko-starterskit wordt aangevuld met het softwarepakket Simplicity Studio, een uitgebreide grafische omgeving voor alle grote besturingssystemen, waaronder Microsoft® Windows®, Linux en Mac/OS X. Simplicity Studio wordt kosteloos meegeleverd met de kit en biedt ontwikkelaars met één druk op de knop toegang tot alle informatie, documentatie, energyAware-hulpmiddelen en software- en broncodebibliotheken die nodig zijn om in een kort tijdsbestek energiezuinige toepassingen te kunnen ontwikkelen.

De EFM32 Zero Gecko-starterskit van Silicon Labs is leverbaar bij RS Components.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com.

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com.. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.