Persberichten


RS Components breidt aanbod 3D-printtechnologieën uit met printers, scanners en cartridges van 3D Systems

RS dankzij 3D Systems een van de meest vooraanstaande leveranciers van 3D-printapparatuur wereldwijd

Haarlem, 17 maart, 2014 - RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), 's werelds grootste distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten, heeft een reeks 3D-printers en 3D-printtechnologieën toegevoegd aan het assortiment, waarmee het bedrijf nu wereldwijd een van de toonaangevende aanbieders is van veelzijdige 3D-printproducten.

De nieuwe producten zijn afkomstig van 3D Systems, een erkende aanbieder van printsystemen voor 3D-ontwerpen, zoals 3D-printers en -printmaterialen voor zakelijk, educatief en particulier gebruik. Deze producten vormen een toevoeging op het bestaande 3D-printassortiment van RS, dat eerder als eerste distributeur het laaggeprijsde en zelfreplicerende printpakket Ormerod 3D van RepRapPro opnam in het assortiment.

    De producten van 3D Systems die RS nu aanbiedt zijn onder meer de volgende 3D-printers, 3D-scanners en cartridges:

  • Cube® van de tweede generatie: een eenvoudige plug-&-play-printer met 3D-printmogelijkheden, hoge printsnelheden en zeer nauwkeurige prints voor onderdelen tot 5,5 inch breed, hoog en diep. Cube kan twee materialen printen: composteerbaar PLA- en recyclebaar ABS-plastic, verkrijgbaar in diverse kleuren. Hierbij kan er bij zowel PLA als ABS voor de vuldichtheid bij het printen worden gekozen tussen 'light', 'medium' en 'solid', met eenvoudig lostrekbaar ondersteunend materiaal bij zeer complexe prints. Cube kan dankzij het IEC 60950-certificaat veilig thuis worden gebruikt en maakt gebruik van een slim cartridgesysteem dat op basis van de cartridge automatisch het materiaaltype herkent, zodat de printinstellingen niet aangepast hoeven te worden. RS zal PLA-cartridges voor Cube aanbieden in negen verschillende kleuren.

  • CubeX®: een 3D-printer voor op het bureau, met het grootste printvolume in zijn soort en de keuzemogelijkheid om te printen in een, twee of drie kleuren. CubeX zorgt voor professionele printmogelijkheden dankzij 1.070 kubieke inch aan printruimte (10,8” x 10,45” x 9,5”). Er zijn in de printmodi verschillende zaken instelbaar, waaronder de nauwkeurigheid: High Definition (125 micrometer), Crisp Definition (250 micrometer) of Standard Definition (500 micrometer). Ook hier kan de printdichtheid worden ingesteld: 'light', 'medium' of 'solid'. CubeX kan zowel PLA- als ABS-plastic printen en is verkrijgbaar met diverse kleuropties: de CubeX-basisversie met één kleur, CubeX Duo voor twee kleuren en materialen en CubeX Trio, de meest veelzijdige optie, die geschikt is voor drie kleuren en meerdere materialen. Net als alle printers van 3D Systems maakt ook CubeX gebruik van het slimme MoistureLock-cartridgesysteem. Bij RS zijn er tien soorten PLA-kleurencartridges voor de CubeX verkrijgbaar.

  • Sense™: de eerste 3D-scanner die speciaal is ontworpen voor de gebruiker en die is geoptimaliseerd voor 3D-printen. De Sense is een handscanner die fysieke voorwerpen in detail op hoge snelheid vastlegt en data binnen enkele seconden verwerkt tot een direct printbaar 3D-bestand. De scanner wordt geleverd met een intuïtieve gebruikersinterface met eenvoudige en geautomatiseerde hulpfuncties voor inzoomen, meten, focussen, bijsnijden, verfraaien en delen. Sense kan objecten inscannen van 20 mm³ tot 3 m³, wat het mogelijk maakt om zowel mensen, voorwerpen als plaatsen vast te leggen.”


“Door de producten van 3D Systems toe te voegen aan ons portfolio worden we interessant voor een bredere gemeenschap van gebruikers, zowel particulier als zakelijk”, aldus Ben Lawton, Global Head of Support Product and Supplier Management bij RS Components. “Het is ons doel om gebruikers van alle leeftijden uit te rusten met een uitgebreid, toegankelijk 3D-pakket, met daarin onze gratis intuïtieve 3D-designsoftware DesignSpark Mechanical. Op die manier kunnen zowel ingenieurs als hobbyisten, waar ook ter wereld, van grond af aan 3D-ontwerpen opbouwen, en kunnen ze hun werk binnen een paar minuten uit de 3D-printer zien komen.”

De 3D-printproducten van 3D Systems en RepRapPro zijn bij RS Components rechtstreeks uit voorraad leverbaar.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com.

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com.. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.