Persberichten


RS Components maakt 3D-printen toegankelijk op 3D-printbeurs RapidPro

Met betaalbare printer en gratis ontwerpsoftware DesignSpark Mechanical is 3D-printen nu bereikbaar voor groot publiek

Haarlem, 21 februari, 2014 - RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), 's werelds grootste distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten, staat op 26 en 27 februari op de 3D-printbeurs RapidPro in Veldhoven. Bij de stand wordt uitleg gegeven hoe prototypes kunnen worden ontworpen met de 3D-tool DesignSpark Mechanical, worden demonstraties gegeven met de 3D-printer Ormerod van RepRapPro en maken deelnemers kans op het winnen van deze 3D-printer.

De vakbeurs RapidPro 2014 is het grootste evenement in de Benelux op het gebied van 3D-printen, prototypes en productontwikkeling. Tijdens de beurs worden lezingen gehouden en interactieve workshops gegeven voor zowel de industrie als ontwerpbureaus en ontwerpers. RS Components geeft hier uitleg over de 3D CAD-modelleertool DesignSpark Mechanical die RS onlangs heeft geïntroduceerd. De 3D CAD-software is zeer eenvoudig in gebruik en volledig gratis te downloaden op www.designspark.com/mechanical. Tijdens de beurs worden demonstraties gegeven met de 3D-printer Ormerod van RepRapPro die na afloop wordt verloot. Daarnaast organiseert RS een ontwerpwedstrijd, waarbij de meest originele inzending het eigen ontwerp in 3D-print ontvangt.

Hans de Vries, Country Manager van RS Components in de Benelux: “Nog niet zo lang geleden was het printen en ontwerpen in 3D alleen toegankelijk voor bedrijven en instellingen met een groot budget. Mede door onze software en betaalbare 3D-printer wordt het nu ook steeds aantrekkelijker voor het grote publiek, waaronder studenten en MKB. Met de gratis ontwerpsoftware Designspark Mechanical stellen wij ontwerpers in staat om zonder training en enorme investeringen snel een schets te maken van een product. Met de betaalbare 3D-printer die wij aanbieden wordt ook nog eens veel tijd en geld bespaard in het ontwerpproces. Wij zijn dan ook zeer trots dat wij als bedrijf 3D-printen voor iedereen toegankelijk kunnen maken.”

RS Components is 26 en 27 februari te vinden bij stand 118 in NH Conference Centre Koningshof in Veldhoven. Aanmelden voor de beurs is gratis.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com.

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com.. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.