Persberichten


RS Components voorziet Raspberry Pi van draadloze netwerkverbindingen

De nieuwste Raspberry Pi-producten met Wi-Fi- en RF-technologie bieden betaalbare en energiezuinige oplossingen

Haarlem, 19 februari, 2014 - RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), 's werelds grootste distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten, heeft twee draadloze netwerkmogelijkheden toegevoegd aan het groeiend aanbod producten op basis van de Raspberry Pi-computer. De nieuwe modules werken respectievelijk met Wi-Fi en met energiezuinige radiotechnologie. Op die manier maken ze draadloze verbindingen mogelijk voor toepassingen die met lage kosten, op een laag vermogen en in een kleine vormfactor moeten worden ontwikkeld, zoals mobiele apparaten.

De eerste module levert Wi-Fi op hoge snelheid conform het draadloze IEEE802.11b/g/n-protocol, via een kleine adapter die kan worden ingeplugd in de USB-poort op de Raspberry Pi. De adapter kan overweg met overdrachtssnelheden tot 150 Mbps, wat ideaal is voor de overdracht van grote bestanden en drie keer sneller is dan de gebruikelijke 11g-verbindingen. De slimme adapter past het zendvermogen aan op de afstand en op de CPU-offload; op die manier kan het stroomverbruik met 20 tot 50 procent worden teruggebracht wanneer de draadloze functie niet wordt gebruikt. De functionaliteit kan worden geconfigureerd via Wi-Fi Protected Setup (WPS), zodat er een eenvoudig, beveiligd draadloos netwerk kan worden opgezet.

De tweede module is ook een draadloos USB-apparaat met een 'plug & play'-aansluiting voor de Raspberry Pi, maar maakt hiervoor gebruik van een energiezuinige RF-transceiver. Op die manier kan er een tweerichtingsverbinding worden opgezet met alle apparaten die seriële communicatie ondersteunen, bijvoorbeeld een andere Raspberry Pi. De frequentie, de bandbreedte, het uitvoervermogen en de gegevenshoeveelheden zijn allemaal configureerbaar, zodat meerdere apparaten storingsvrij met elkaar en met andere RF-apparaten kunnen communiceren. Met de gebruikte RF-technologie zijn er aanzienlijk grotere afstanden mogelijk (tot 300 meter, afhankelijk van het terrein) en wordt er minder stroom verbruikt dan met andere draadloze technologieën, zoals Wi-Fi of Bluetooth. Het hostapparaat kan per pakket tot 180 bytes uitwisselen met andere hosts binnen het bereik; dit maakt de module met name nuttig voor 'sense & control'-toepassingen. Er is een integrale SMA-antenne inbegrepen. Ook is er een set-variant van dit product beschikbaar. Deze bevat een dubbele transceiver in plaats van een enkele.

Alle draadloze Raspberry Pi-producten zijn nu verkrijgbaar bij RS en worden dezelfde dag nog verzonden.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com.

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com.. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.