Persberichten


Nu verkrijgbaar bij RS Components: digitale I/O-module voor eenvoudige monitoring op afstand voor de automatisering

Met nieuwe ethernet-DIO-module van Brainboxes kunnen technici communiceren binnen elke omgeving, vanaf elke locatie

Haarlem, 6 februari, 2014 - RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), 's werelds grootste distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten, biedt vanaf nu de ED-588 aan, een nieuwe input/output-module (I/O) van Brainboxes voor industrieel gebruik. Brainboxes is een toonaangevende ontwikkelaar en fabrikant van pc-communicatiekaarten.

De ED-588 is een apparaat voor de koppeling tussen ethernet en digitale I/O (DIO) op afstand, dat beschikt over acht niet-geïsoleerde digitale invoerkanalen en acht digitale uitvoerkanalen, met een integrale DIN-railkoppeling en een compacte vorm (22,6 mm breed) die zeer weinig ruimte in beslag neemt. De module bevat een krachtige 32-bit-CPU van ARM met 80 MHz, die zorgt voor robuuste, intelligente bedieningsmogelijkheden voor systeeminterfaces op de fabrieksvloer. De ED-588 heeft een seriële gateway RS485-poort die kan worden gebruikt om verbindingen te maken met branchebreed gebruikte NuDAM-, eDAM- en ADAM-modules, een hoofdbestanddeel van procescontrolesystemen.

Een groot bereik aan redundante dubbele stroominvoer (5 tot 30V-DC) maakt variatie mogelijk in de +24VDC-stroomvoorziening op de fabrieksvloer en staat ook alternatieve stroombronnen toe. Er kan als back-up een tweede stroomvoorziening worden aangebracht om complete uitval te voorkomen wanneer één stroombron uitvalt. Ook een USB-poort van een computer kan dienen als 5 volt-stroombron; zo kan er buiten de installatielocatie een configuratie worden opgezet. Met de bewakingsfunctie kunnen er afzonderlijke werkende configuraties worden opgezet voor stroom, communicatieverbindingen en hardware. Dankzij de programmeerbare tijd is er volledige controle mogelijk. De verwijderbare, afzonderlijk genummerde blokken en poorten met kleurcodering maken de installatie en bekabeling een stuk eenvoudiger.

De ED-588 kan overweg met hoge stroomsterkten en stroomspanningen en is zo ideaal voor inductieve, capacitieve en resistieve ladingen, bijvoorbeeld in CNC-machines, stappenmotoren, warmteventilatoren en airconditioning. Het apparaat is operationeel in een breed temperatuurbereik van -30ºC tot +80ºC, waardoor het geschikt is voor grote temperatuurschommelingen in zware omstandigheden. De CPU-temperatuur en de stroomtoevoer kunnen worden gemonitord via de web-interface of via ASCII-programmeerinstructies.

De ED-588 wordt geïmplementeerd met behulp van een Microsoft® Windows® COM-poortdriver die compatibel is met standaardsoftware in de branche, zoals LabView, MATLAB® en Agilent VEE, en die ondersteuning biedt voor diverse Application Programming Interfaces (API’s), waaronder Microsoft .NET - C#®, Visual Basic®, C++ en JavaScript. Er zijn drivers beschikbaar voor de nieuwste besturingssystemen, waaronder Windows® 8, en met de gebruikersinterface is er monitoring en bediening mogelijk vanaf Android-apparaten.

Eamonn Walsh, directeur van Brainboxes: “Brainboxes is in de branche begonnen met het maken van DIO-kaarten en ze zijn zo betrouwbaar dat we bijna 30 jaar na dato nog steeds klanten hebben die ze gebruiken. We gaan terug naar onze roots door systemen aan te bieden voor Digital In/Out, met dezelfde betrouwbaarheid en kwaliteit, maar met nieuwe functies die voldoen aan de eisen binnen moderne proces- en beheersingsomgevingen. De ED-588 is het eerste in een reeks van veel producten in onze toekomstige reeks I/O-apparaten op afstand.”

“De ED-588 biedt procesbeheersingstechnici die realtime-statusupdates van apparaten op afstand nodig hebben veel voordelen. Het is eenvoudig te gebruiken, kan in een paar minuten worden geïnstalleerd en komt tegemoet aan de groeiende vraag naar apparaten die op afstand kunnen worden gemonitord en bediend via een netwerk, vanaf elk apparaat”, aldus Kevin Shield, Global Head of Automation & Control bij RS Components.

De ED-588 is direct uit de voorraad van RS Components te bestellen en wordt dezelfde dag nog verzonden.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com.

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com.. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.