Persberichten


Explosiebestendige bakens voor bescherming onder extreme omstandigheden nu verkrijgbaar bij RS Components

Moflash EXD-bakens voor visuele signalen voor evacuatiemeldingen, statusindicatie of algemene waarschuwingen

Haarlem, 31 januari, 2014 - RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), 's werelds grootste distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten, biedt vanaf nu de explosiebestendige bakens aan uit de EXD-reeks van Moflash Signalling, een grote fabrikant van signaalgevers uit het Verenigd Koninkrijk.

De rvs-bakens uit de BC125-reeks en de bakens van glasvezelversterkte kunststof (GVK) uit de BC150-reeks zijn ontworpen om duidelijke visuele waarschuwingssignalen af te geven in potentieel explosieve of zware omstandigheden, zoals in de olie- & gas-, (petro)chemie- en maritieme industrie.

Beide bakens bieden de keuze tussen twee soorten lichtbronnen: een Xenon (stroboscoop) met meerdere flitsopties en stroomvermogens (10-25 W) en een led-rij met drie soorten indicatoren (flitsend, draaiend en statisch) en twee stroomvermogens (5 en 10 W). Deze worden standaard geleverd in diverse lenskleuren: geel (amber), rood, blauw, groen en transparant. Op aanvraag zijn er ook andere kleuren mogelijk.

De systemen kunnen ook worden geïntegreerd in een telefoon-initialisatiefunctie en kunnen worden gebruikt als extra indicator voor telefoons die worden geïnstalleerd in omgevingen met een hoog geluidsniveau. De GVK-constructie van de BC150 weegt slechts 3,8 kilo; dit maakt installatie eenvoudig en het apparaat een betaalbare optie die voldoet aan signaleringseisen. De robuustere rvs-BC125 (5,4 kilo) is ideaal voor offshore-toepassingen waar de omstandigheden nog iets zwaarder zijn. De beide apparaten hebben ATEX- en CQST-certificeringen, in lijn met de Europese veiligheidsrichtlijnen en garanderen de bescherming van werknemers in gevaarlijke omstandigheden.

De explosiebestendige bakens BC125 en BC150 zijn verkrijgbaar bij RS Components en worden dezelfde dag nog verzonden.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com.

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com.. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.