Persberichten


RS Components tekent distributieovereenkomst met Fairchild Semiconductor

Contract biedt klanten wereldwijd meer productkeuze en grotere beschikbaarheid

Haarlem, 20 januari, 2014 - RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), 's werelds grootste distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten, heeft een franchise-distributieovereenkomst gesloten met Fairchild Semiconductor, een wereldwijd toonaangevende leverancier van krachtige stroom- en mobiele halfgeleidersystemen. Met dit contract krijgt RS een licentie om Fairchild op alle markten wereldwijd te vertegenwoordigen als volledig gefranchisede distributiepartner.

Er is al enige tijd sprake van een geautoriseerde distributieovereenkomst tussen de bedrijven. Ook beschikt RS over een goedgevuld assortiment van meer dan 2.000 Fairchild-producten, die nog dezelfde dag naar bestemmingen wereldwijd kunnen worden verzonden. Hieronder valt een ruime selectie discrete halfgeleiders en chips voor stroombeheer, standaardlogica, interfaces en led-verlichting. Dankzij deze overeenkomst krijgt RS de flexibiliteit om het Fairchild-aanbod verder uit te breiden en ervoor te zorgen dat klanten direct toegang hebben tot de nieuwste producten van de halfgeleider-aanbieder , zodra deze worden gelanceerd.

“Onze strategie bestaat voor een belangrijk deel uit een stabiele distributieketen, waarmee technici direct toegang hebben tot de nieuwste Fairchild-systemen”, aldus Colin Craig, senior directeur Europese verkoop, applicaties en operaties bij Fairchild Semiconductor. “Daarom ziet Fairchild in RS een betrouwbare partner, die technici als betrouwbare bron kan voorzien in hun halfgeleiderbehoeften. Klanten van Fairchild profiteren ook van de extra ondersteuning van RS, waaronder gratis, eenvoudig te gebruiken ontwerpdocumentatie en -hulpmiddelen via DesignSpark.com, de online community voor engineers.

Jon Boxall, Global Head of Semiconductors van RS Components: “We horen voortdurend van technici uit onze online designcommunity dat tijdgebrek de grootste uitdaging is in de race om producten op de markt te brengen. Door intensiever samen te werken met topaanbieders van halfgeleiders als Fairchild maken we het klanten eenvoudiger om snel aan de componenten te komen die ze nodig hebben. Ook krijgen ze rechtstreekse toegang tot onze gratis hulpmiddelen voor tijdbesparing en onze grote onderdelenbibliotheek, inclusief 3D CAD-modellen.”

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com.

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com.. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.