Persberichten


RS Components introduceert POSCAP- en OS-CON-condensatoren van Panasonic voor hoge betrouwbaarheid en efficiëntie

Haarlem, België, 20 Januari 2014:

Nieuwe condensatoren van Panasonic Industrial Devices met lage ESR en langere levensduur

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), 's werelds grootste distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten, biedt vanaf nu twee nieuwe polymeercondensatoren uit de Panasonic Industrial Devices-reeks aan met een lage Equivalent Series Resistance (ESR). POSCAP™ en OS-CON™ zijn betrouwbare, efficiënte systemen voor digitale en telecommunicatietoepassingen met een lange levensduur die inspelen op de groeiende vraag naar zuiniger energiegebruik in industriële apparatuur en automobielsystemen.

POSCAP is een vaste chipcondensator met een gesinterde tantaalanode en een zeer sterk geleidende polymeerkathode. Dankzij de lage impedantie en de lage ESR (maximaal 5 mΩ) zijn er uitstekende prestaties mogelijk op hoge frequenties, met behoud van een laag profiel en een hoog capaciteitsbereik. Het apparaat werkt zeer geluidsabsorberend en beschikt over een hoge warmteweerstand tegen temperaturen tussen de -55°C en de +125°C.

OS-CON is een vaste aluminiumcondensator met zeer sterk geleidend polymeer-elektrolytmateriaal. OS-CON beschikt over een lage ESR en uitstekende geluidsabsorptie- en frequentiekenmerken. Daarnaast heeft OS-CON een lange levensduur van tot wel 30 jaar en kan het systeem ook op de laagste temperaturen efficiënt werken dankzij de vaste elektrolyt. OS-CON en POSCAP zijn geschikt als verzachtings-, back-up- en bypasscondensator in een breed scala aan toepassingen.

De POSCAP- en OS-CON-condensatoren van Panasonic zijn direct uit voorraad leverbaar op RS Online en worden de volgende dag geleverd.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.