Persberichten


RS Components bereikt drie mijlpalen in aantal downloads van gratis ontwerptools

Haarlem, België, 20 December 2013:

  • 500.000 downloads van 3D CAD-modellen
  • 100.000 downloads van DesignSpark Mechanical binnen twee maanden
  • 100.000 downloads in de componentenbibliotheek van ModelSource


RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), 's werelds grootste distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten, heeft een aantal belangrijke mijlpalen in aantallen downloads bereikt voor drie van de populaire, gratis online ontwerphulpmiddelen van het bedrijf. Alle tools zijn toegankelijk via de website van RS en via DesignSpark.com, dé online community voor engineers.

Het hoogste aantal downloads is bereikt met de downloads van 3D CAD-modellen die via de website van RS beschikbaar zijn, met in totaal meer dan 500.000 downloads van 3D CAD-modellen sinds de lancering van het programma in 2010. Dit aantal vertegenwoordigt een stijging van bijna 50% sinds het begin van het jaar. Deze stijging is grotendeels veroorzaakt door de recente uitgave van DesignSpark Mechanical, de gratis, intuïtieve 3D-modelleertool ontwikkeld door RS in samenwerking met SpaceClaim. Het 3D-programma van RS biedt nu toegang tot ruim 35.000 3D-modellen van meer dan 60 toonaangevende fabrikanten in alle gebruikelijke 3D CAD-formats.

DesignSpark Mechanical heeft ongeëvenaarde resultaten opgeleverd, met 100.000 downloads binnen de eerste twee maanden vanaf de lancering van de tool in september dit jaar. De helft van deze downloads werden al geteld nadat de tool slechts twee weken beschikbaar was – statistieken die de grote vraag naar betaalbare, eenvoudige 3D-ontwerpsoftware tonen.

Met een totaal van 100.000 downloads in de eerste twaalf maanden is ook de uitgebreide ModelSource-componentenbibliotheek een groot succes voor RS, waarbij dit nog maar eens de populariteit van gratis, tijd en geld besparende tools bewijst.

“Tijdgebrek is een van de grootste uitdagingen voor engineers, en deze aanzienlijke downloads tonen de toenemende populariteit aan van online tools en hulpmiddelen,” zegt Mark Cundle, Head of Technical Marketing bij RS. “De vraag naar 3D ontwerp groeit razendsnel en wij horen van engineers over de hele wereld dat zij tot twee dagen tijdswinst kunnen maken in de ontwerpcyclus door middel van onze online modellen. Dit is duidelijk een enorm voordeel voor het bereiken van snellere doorlooptijden en in combinatie met onze nieuwe, gratis DesignSpark Mechanical 3D-ontwerptool, winnen engineers zelfs nog meer tijd in het ontwerpproces.”

De 3D CAD modellen kunnen volledig gratis gedownload worden van de 3D CAD-pagina van het bedrijf, of via de ModelSource componentenbibliotheek op www.designspark.com/modelsource. DesignSpark Mechanical kan gratis gedownload worden van www.designspark.com/mechanical.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com.

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com.. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.