Persberichten


Draadloze module van Texas Instruments die internet-connectiviteit vereenvoudigt nu beschikbaar bij RS Components

TI’s SimpleLink Wi-Fi CC3000-processor is voorzien van hoogwaardige Wi-Fi-technologie

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), 's werelds grootste distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten, breidt het aanbod halfgeleiders uit met de SimpleLink Wi-Fi CC3000-reeks van Texas Instruments (TI).

De TI CC3000-module is een op zichzelf staande 802.11 draadloze netwerkprocessor die de implementatie van internet-connectiviteit vereenvoudigt en versnelt. De SimpleLink Wi-Fi-functie van TI minimaliseert de software-eisen van de host microcontroller (MCU) en is daarom de ideale oplossing voor embedded toepassingen die laaggeprijsde en laagspannings MCU’s met een compact-geheugen footprint gebruiken.

De onafhankelijke CC3000-module is ontworpen om ontwikkeltijd en fabricagekosten te reduceren en maakt eenvoudige toevoeging aan de PCB mogelijk met minimale RF-expertise. Daarnaast biedt de module RF-compatibiliteit door heel de VS, Canada en Europa (FCC, IC en ETSI). De kleine vormfactor van 16,3x13,5x2 mm van de module bespaart boardruimte, en is uitermate geschikt voor toepassing in huishoudelijke automatisering, thuisbeveiliging, verbonden apparaten, slimme energie en M2M communicatie. Hoogwaadige Wi-Fi-prestaties zorgen voor een betrouwbare dekking over de hele breedte van het toepassingsgebied.

Ook leverbaar door RS is het CC300 0-evaluatiemodule (EM-board), voor hulp bij evaluatie en ontwikkeling. Het EM-board bevat de CC3000-module, en standaard RF1- en RF2-headers voor verbinding met vele TI-platforms, waaronder MSP430, Stellaris, en C5000. Daarnaast bevat dit platform software-drivers, voorbeelden, API-gids, gebruikersdocumentatie en een support community van hoog niveau.

Beide producten kunnen rechtstreeks uit de voorraad van RS Components besteld worden voor levering op de volgende dag.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.