Persberichten


RS Components tekent wereldwijde distributieovereenkomst met Taiwan Semiconductor

De overeenkomst verstevigt de bestaande relatie tussen de twee bedrijven

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), 's werelds grootste distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten, heeft een overeenkomst als Global Authorised Distributor getekend met Taiwan Semiconductor. De overeenkomst vergroot het terrein van de bestaande samenwerking tussen de twee bedrijven, waarbij een uitgebreid assortiment aan discrete halfgeleidercomponenten en vermogensbeheer-IC's wordt geleverd aan klanten over de hele wereld.

De onderdelen van Taiwan Semiconductor die op dit moment rechtstreeks uit het assortiment van RS besteld kunnen worden, bestaan uit een uitgebreide keuze aan discrete halfgeleiders, waaronder gelijkrichterbruggen, vermogen schottky en onderdrukking (TVS), MOSFET's en klein-signaal componenten. Deze worden aangevuld met een reeks vermogensbeheer-componenten, waaronder lineaire spanningsregelaars, schakelregelaars en analoge IC's.

RS zal de reeks blijven uitbreiden en nieuwe producten aan haar voorraad toevoegen zodra ze worden geïntroduceerd, zodat klanten snel toegang hebben tot alle nieuwe innovaties van Taiwan Semiconductor voor gebruik in de automotive-, consumenten-, computing-, industrie-, verlichting-, draagbare, vermogensbeheer- en telecom-toepassingen.

“Onze nieuwe status van Mondiale Distributeur verstevigt de bestaande relatie met Taiwan Semiconductor en maakt ons tot een vertrouwde bron van hun producten voor klanten over de hele wereld,” zegt Jon Boxall, Global Head van Semiconductors. “Deze overeenkomst stelt ons in staat ons introductieprogramma voor nieuwe producten te versnellen en zo de groei van hun zaken wereldwijd te stimuleren.”

“RS heeft deze mondiale positie verdiend door te bewijzen dat ze een consistent betrouwbare, efficiënte service bieden die verder gaat dan de normale verwachtingen van een distributiepartner,” voegt Jean-Jacques Meli – European Sales Manager – toe. “Ze hanteren een veelzijdige benadering bij het bereiken van klanten op wereldniveau, niet in de laatste plaats door hun innovatieve online ontwerptools, die extra voordelen opleveren voor engineers die onder druk staan om hun projecten steeds sneller te voltooien.”

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.