Persberichten


Efficient en veilig Acti 9 modulair laagspanningssysteem van Schneider Electric nu beschikbaar bij RS Components

Haarlem, België, 10 December 2013:

Opvolger van de succesvolle Multi 9-reeks biedt veiligheid en efficiëntie aan machine- en paneelbouwers en onderhoudstechnici

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), 's werelds grootste distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten, heeft het Acti 9™ modulair laagspanningssysteem toegevoegd aan het huidige assortiment aan Schneider Electric-producten.

De Acti 9-reeks is een hoogwaardig modulair systeem, dat laagspannings-componenten bevat zoals automaten, magneetschakelaars, industriële schakelaars en energiemeters. Het is ontworpen om kernbeveiliging te bieden tijdens onderhoud en bedrijf, zelfs in de meest veeleisende netwerken en omgevingen in toepassingen op het gebied van gebouwbeheer en paneelbouw.

De geavanceerde technologie en functies die in het systeem gebruikt worden, zorgen er voor dat installaties veiliger, efficiënter en eenvoudiger voltooid kunnen worden. De VisiSafe™-functie garandeert dat de stroomafwaartse kring altijd veilig is, ongeacht de overspannings-omstandigheden, slijtage of ervarenheid van de operator. Het Klasse 2-frontpaneel op de Acti 9-automaat is het enige apparaat dat verkrijgbaar is met dit veiligheidsniveau en biedt afstanden tussen de oppervlakken van de behuizingen en de inwendige onderdelen die meer dan het dubbele zijn dan de standaard norm.

De VisiTrip™-functie is ontworpen om de efficiëntie te optimaliseren en detecteert individuele fouten in het netwerk, waardoor een snelle diagnose en oplossing mogelijk is om stilstand te beperken, en waarborgt zo een hoge bedrijfscontinuïteit en elektrische immuniteit, hetgeen met name belangrijk is in kritische vermogenstoepassingen in bijvoorbeeld ziekenhuizen en datacentra.

Het Acti 9-systeem vereenvoudigt de uiteindelijke energieverdeling in gebouwen en industriële gebouwencomplexen, en biedt een flexibel, schaalbaar systeem dat zich aan kan passen aan nieuwe installatienormen of bouweisen. Acti 9 miniatuur automaten voldoen aan IEC/EN 947 IEC/EN 947 en IEC/EN 898. Het systeem is eenvoudig te installeren en bedienen: bekabeling is veiliger en gemakkelijker dankzij een dubbel aanhaalmoment voor de aansluitklemmen en tot 50 procent minder bekabeling. De ergonomische interface biedt verbeterde leesbaarheid en veilige aansluitingen via betrouwbare IP2-B-sluiters. Er is een hele reeks aangepaste toebehoren leverbaar, waaronder een hangslotsysteem, verdeelblok, en verzegelbare afdekkappen voor aansluitklemmen.

Acti 9 kan rechtstreeks uit het assortiment besteld worden voor levering op de volgende dag.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.