Persberichten


RS Components voltooit wereldwijde implementatie van chat-service op RS Online

Live Chat ondersteunt klanten bij technische vragen en het zoeken en bestellen van producten

Haarlem, 29 november, 2013 - RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), 's werelds grootste distributeur vanelektronica- en onderhoudsproducten, heeft de wereldwijde implementatie voltooid van haar Live Chat-service, die klanten ondersteuning biedt bij het zoeken en bestellen van producten op de website van RS. De service is nu actief in 29 landen in 19 talen, en vormt een belangrijk onderdeel van de strategie van het bedrijf om de online ervaring van klanten op de website te verbeteren met persoonlijke interactie en ondersteuning. Met ruim 20.000 chats per maand heeft Live Chat de klanttevredenheid verbeterd, met als resultaat een verhoging van de gemiddelde orderwaarde en online verkoopconversie.

Live Chat helpt klanten om tijd en geld te besparen bij een bezoek aan de website RS Online. Klanten kunnen zowel uitgenodigd worden voor een chat als zelf een chat-sessie aanvragen. Het werd in 2010 voor het eerst getest in Engeland en daarna in 2011 uitgebreid naar Frankrijk en China en is nu dus beschikbaar over heel de wereld. RS kreeg onlangs de EMEA Business Innovation Award uitgereikt door platform-partner LivePerson, als erkenning van het innovatieve idee en de snelheid waarmee de service wereldwijd geïmplementeerd is.

Klaus Göldenbot, Global Sales Director bij Electrocomponents, zegt: “Live Chat is een echt succesverhaal voor ons bedrijf waar ook ter wereld en we krijgen geweldige feedback van onze klanten. Wij blijven onze chat-service voortdurend optimaliseren om de klant een prettig bezoek aan onze website te kunnen bieden. Dit is een uitstekend voorbeeld van onze toewijding om in alle processen het voor onze klanten zo aangenaam mogelijk te maken.”

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.