Persberichten


CamdenBoss 19”-kasten voor snelle wandmontage beschikbaar bij RS Components

CamRack QX-kasten van CamdenBoss bieden snelle en efficiënte behuizingen

Haarlem, 25 november, 2013 - RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), 's werelds grootste distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten, heeft de CamRack QX-reeks 19”-kasten voor wandmontage van CamdenBoss in het assortiment opgenomen. Camden Boss is een specialist in het ontwerpen en fabriceren van elektro-mechanische componenten en behuizingen,

CamRack QX-kasten zijn ontworpen om onderdak te bieden aan rekmontage-apparatuur voor bekabeling, telecommunicatie, IT, industriële en huishoudelijke installaties. Daarnaast worden ze compact geleverd, hetgeen de toegang tot de installatieplaats vergemakkelijkt, terwijl het de logistieke kosten verlaagt en betere bescherming biedt tijdens transport. Door de snelle en efficiënte ¼-slag bevestigingsmiddelen kunnen gebruikers de kasten zonder hulp van gereedschap binnen drie minuten installeren.

CamRack QX-kasten zijn leverbaar in vijf modellen, die elk een keuze uit vijf standaard hoekkleuren bieden (rood, blauw, oranje, wit en zwart). Nog vijf andere kleuren – geel, groen, purper, lila en grijs – zijn op verzoek leverbaar. De vijf modellen zijn: 6U, 9U, 12U, 15U, en 18U, hebben een standaardbreedte van 19” (580 mm).

Voor een snelle, eenvoudige toegang tot apparatuur, hebben de kasten een snelontgrendelingsdeur met gehard, rookkleurig veiligheidsglas en demonteerbare zijpanelen met twee ¼-slag vergrendelingen. Eenvoudig te boren, plastic afsluitdoppen voor kabeldoorvoer zorgen er voor dat alle kabels netjes en veilig opgeborgen kunnen worden.

CamRack QX-kasten hebben een maximum aanbevolen belastingscapaciteit van 45 kg en zijn afgewerkt met epoxy in de kleur RAL 7016 grijs. De kasten zijn direct beschikbaar en worden de volgende dag geleverd.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.