Persberichten


Draadloze sensorschakelaars van Honeywell verminderen installatie- en onderhoudskosten en verhogen productiviteit

De Limitless™-reeks van Honeywell biedt duurzame oplossingen voor sensor- en besturingstoepassingen

Haarlem, 14 november, 2013 - RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), 's werelds grootste distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten, heeft vanaf nu de Limitless™-reeks draadloze sensor- en besturingsproducten van Honeywell op voorraad.

De Limitless™-reeks combineert robuuste behuizingen van Honeywell-eindschakelaars voor extreme en middelzware omstandigheden, met de allernieuwste draadloze technologie en is daarmee toepasbaar voor toepassingen waar hoge kwaliteit vereist is. Door de draadloze oplossingen worden complexe bedrading en connectoren overbodig gemaakt, die doorgaans hoge onderhoudskosten met zich mee kunnen brengen. De componenten kunnen naderhand in bestaande systemen en apparatuur ingebouwd worden om installatietijd en -kosten te minimaliseren, met als gevolg een toegenomen efficiëntie voor bijvoorbeeld machines, apparatuur, OEM’s, en exploitanten in de olie- en gasindustrie, bovengronds transport en petrochemische industrie. De schakelaars zijn met name geschikt voor toepassingen in telebewaking waar bedrading of onderhoud fysiek niet mogelijk of economisch niet haalbaar is.

De Limitless™-reeks gebruikt het wereldwijde, licentievrije RF draadloze 802.15.4 WPAN-protocol dat een vrijzicht communicatiebereik tot 305 m (1.000 voet) biedt zonder versterkers te gebruiken (afhankelijk van het type antenne) en de levensduur van de batterij verlengt met geavanceerde energiebeheertechnologie. De schakelaars kunnen zo geconfigureerd worden, dat er tot 16 schakelaars met één ontvangmodule kunnen communiceren. Ze hebben dezelfde mechanische levensduur, nominale temperatuurwaarden en afdichting als standaard schakelaars met als extra voordeel dat ze draadloos zijn. Het draadloze signaal wordt ontvangen door ofwel een-op-een-paneel gemonteerde ontvanger, of een industriële DIN-rail-module, die het signaal converteert naar een uitgang. De uitgangen kunnen leds, zoemers, of elektrische signalen zijn. Ook bestaat de mogelijkheid om CAN, ProfiBus, en standaard Ethernet-communicaties te leveren. Alle Limitless™-producten bevatten standaard batterijen en signaaldiagnostieken.

De Limitless™ Switch-reeks van Honeywell kan nu rechtstreeks uit voorraad worden besteld voor verzending op dezelfde dag.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.