Persberichten


RS Components wint prestigieuze Best Practice Award van Frost & Sullivan

RS onderscheidt zich door snelle levering van grote orders en efficiënte processen

Haarlem, 7 november, 2013 - RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), 's werelds grootste distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten, heeft de prestigieuze 2013 European Distribution of General Purpose Test Equipment Customer Service Leadership Award in de wacht gesleept. Het evenement werd georganiseerd door Frost & Sullivan (F&S) in de Westin Paris Vendome, waar ook bedrijven als Orange en Siemens Building Technologies een award ontvingen .

De locatie, met uitzicht op de Eiffeltoren, het Louvre en de Place de la Concorde, vormden de achtergrond voor de uitreiking van deze prijs, die het resultaat was van het recente Europese marktonderzoek naar universele (general purpose, GP) testapparatuur, uitgevoerd door F&S-analisten. Deze analisten onderscheiden bedrijven, strategieën, processen en leidinggevenden die een prestatie van wereldklasse geleverd hebben binnen hun bedrijfstak.

Bij de uitreiking van de prijs zegt Jerry O’Sullivan, Director of Growth Consulting Frost & Sullivan: “Mede door de visie en vindingrijkheid die RS getoond heeft, hebben ze deze ‘best practice’-prijs gewonnen. De prijs vertegenwoordigt de focus op de eigen kwaliteiten, vaardigheden, bekwaamheid op het gebied van samenwerken en kernwaarden. Ons analyseproces is rigoureus en RS kan inderdaad trots zijn op deze prestatie, die beloond is met deze unieke prijs. RS heeft zichzelf vooral onderscheiden door haar snelle en directe beschikbaarheid van producten en efficiënte processen.”

RS heeft naam gemaakt vanwege het leveren van grote orders binnen een kort tijdsbestek, hetgeen vooral te danken is aan de grote voorraad van het bedrijf. Dit is een belangrijke factor waarmee het bedrijf zich onderscheiden heeft van haar concurrenten. Samen met de elektronische facturering van het bedrijf, de geavanceerde online diensten, en de pakketten ter versterking van test- en meetapparatuur of instrumenten met installatie- en kalibratie-diensten, vormde dit de winnende combinatie voor de F&S-prijs.

Ermanno Maffe, Head of EMEA Marketing, die de prijs namens RS Components in ontvangst nam, zegt: “We zijn verheugd en vereerd dat dit prestigieuze eerbetoon aan ons wordt toegekend door een vooraanstaande, onafhankelijke analist van het bedrijfsleven, hetgeen ons profiel en onze positie bij onze klanten consolideert. Luisteren naar onze klanten en het begrijpen van hun dagelijkse problemen is belangrijk voor RS en waar onze strategie om draait.”

F&S stelt klanten in staat om hun groei te versnellen en om de beste posities te verwerven in groei, innovatie en leiderschap. De Growth Partnership Service van het bedrijf biedt gedisciplineerd onderzoek en ‘best practice’-modellen ter stimulering van de ontwikkeling, evaluatie en implementatie van krachtige groeistrategieën. F&S heeft meer dan 50 jaar ervaring als partner van duizenden (opkomende) bedrijven en de beleggingswereld.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.