Persberichten


RS Components onderscheiden als ‘Online Distributeur van 2012’ door Cherry Electrical Products

Cherry bekroont RS Components voor verkoopgroei van dubbele cijfers in aanbod van schakelaars

Haarlem, 23 oktober, 2013 - RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), 's werelds grootste distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten,is uitgeroepen tot ‘Online Distributeur van 2012’ door , onderdeel van de ZF Group.

De prijs bekroont de uitstekende verkoopgroei die RS bereikte voor de reeks schakelaars van Cherry, die in 2012 het derde achtereenvolgende jaar een verkoopgroei van dubbele cijfers behaalde. Het is ook een erkenning van het aanhoudend hoge niveau van ondersteuning dat door de diverse verkoopteams van RS geleverd wordt.

Met ruim 600 Cherry-producten in voorraad die via de website besteld kunnen worden, maakt RS aanspraak op het breedste en meest complete assortiment aan
Cherry-schakelaars in de Europese distributiemarkt. Als onderdeel van de doorlopende strategie van RS om haar productaanbod over de hele linie uit te breiden, zijn er vergevorderde plannen om het assortiment van Cherry in de loop van 2013 verder uit te breiden om extra verkoopgroei te stimuleren. Naast schakelapparatuur zal het uitgebreide assortiment ook sensoren bevatten, elektronische besturingen en touch-controls gebaseerd op infrarood technologie, die geschikt zijn voor uiteenlopende toepassingen en markten zoals witgoed en huishoudelijke apparatuur, automotive, gaming, (munt)automaten, aandrijvingen, schakelapparatuur, regelapparatuur en elektrische gereedschappen.

“Onze relatie met RS bestaat al meer dan 20 jaar en het succes dat we met hen bereikt hebben is niet van de ene op de andere dag ontstaan, maar is bereikt door een gestage en substantiële groei in deze periode,” zegt Mark Mills, European Distribution Manager, ZF Group. “We schrijven de indrukwekkend hoge groeicijfers in de laatste jaren toe aan de belangrijke ontwikkelingen die RS doorvoerde in haar online hulpbronnen, waardoor het zoek- en aanschafproces van onze producten veel soepeler en efficiënter geworden is voor onze klanten. Met veel genoegen erkennen we deze prestatie via deze prijs voor beste online distributeur.”

“Ons doel in het centrum van de supply chain is het helpen van onze leveranciers en onze klanten in hun streven naar een winstgevende bedrijfsontwikkeling,”
zegt Kevin McCormack, Global Head of Interconnect, Passives and E-Mech. “De laatste jaren hebben we sterk de nadruk gelegd op het scheppen van een online omgeving waarin klanten snel en gemakkelijk kunnen browsen en producten aanschaffen. We zijn zeer verheugd dat deze investering nu resultaat oplevert voor verkopers zoals Cherry, omdat onze klanten nu niet alleen toegang hebben tot een groot aantal producten, maar ook tot andere hulpbronnen ter ondersteuning van hun ontwerpen.”

De reeks schakelaars van Cherry kan rechtstreeks uit voorraad besteld worden voor verzending op dezelfde dag.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.