Persberichten


RS Components vereenvoudigt het vinden van producten op website RS Online

Verbeteringen in het interactieve zoekproces maken het sneller en gemakkelijker om de juiste producten te vinden en te bestellen

Haarlem, 17 november, 2013 - RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), 's werelds grootste distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten,heeft het online proces op haar website voor klanten nog verder verbeterd. Intuïtieve verbeteringen aan de interactieve zoekfunctionaliteit bieden tijdbesparing voor klanten, waardoor het voor hen sneller en gemakkelijker wordt om de gewenste producten te vinden en te bestellen.

RS gebruikte wereldwijd de nieuwste klantenonderzoek-tools om de upgrades te identificeren die nodig zijn om het online zoekproces van klanten te transformeren. Met zoekfilters met meerdere kenmerken, meer duidelijke productcategorieën en de optie om het aantal resultaten per pagina te beperken of uit te breiden, kunnen klanten nu hun zoekresultaten verfijnen en filteren op welke informatie ze wensen. Bovendien zal de toegenomen zichtbaarheid van meer relevante productinformatie, de mogelijkheid om te bladeren door overzichten van productspecificaties en een duidelijker prijsopgave leiden tot een nog snellere productkeuze.

Keith Reville, Global Marketing Director bij Electrocomponents, zegt: “Het verbeteren van onze eCommerce-functionaliteit is een kernelement van onze strategie om het voor klanten eenvoudiger te maken om zaken te doen met ons. Dit zal bijdragen aan een verhoging van de omzetting van bezoekers naar klanten en van zoekverkeer naar een uiteindelijke bestelling. Deze verbeteringen zijn de nieuwste mijlpaal in de verbeteringen van het online proces van onze klanten, waarmee RS Online op dit moment een van de voorlopers is.”

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.