Persberichten


Nieuwe Raspberry Pi-bundels van RS Components bieden energiebesparing en hoge kwaliteit beeldopname

Combinatie van Raspberry Pi Model A en cameramodule biedt een ultralaag energieverbruik en een hoogwaardige beeldresolutie tegen lage aanschafprijs

Haarlem, 16 oktober, 2013 - RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), 's werelds grootste distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten,heeft twee nieuwe voordeelsets met de Raspberry Pi Model A en de Raspberry Pi-cameramodule uitgebracht. De bundels bieden waar voor hun geld voor ontwikkelaars die een combinatie willen van ultralaag energieverbruik en hoogwaardige beeldopname. Daarnaast is het formaat uiterst compact, wat de module geschikt maakt voor bijvoorbeeld mobiele toepassingen.

De bundel met de energiezuinige Raspberry Pi Model A en de kleine, lichtgewicht cameramodule heeft een voordeelprijs van € 33,64. De andere bundel bevat naast de camera tevens een 4 GB SD-card met voorgeïnstalleerd besturingssysteem met een voordeelprijs van € 39,36. Beide bundels leveren een besparing op van ruim 10% op de originele prijs.

Raspberry Pi Model A is de eenvoudige versie van Model B en bevat 256 MB RAM, één USB-poort, zonder ethernet-verbinding. De cameramodule heeft een formaat van slechts 25x20x9 mm, weegt iets meer dan 3 gram, bevat een 5-megapixel CMOS sensor die 2592 x 1944 pixel stilstaand beeld kan leveren en ondersteunt 1080p bij 30fps, 720p bij 60fps en 640x480p bij 60 of 90fps video-opname. De cameramodule is op de Raspberry Pi Model A aangesloten via een korte lintkabel, waarbij CSI en I2C gebruikt worden voor de besturing.

De twee bundels kunnen besteld worden op RS Online en zijn direct klaar voor levering op de volgende dag.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.