Persberichten


Nieuwe touchscreen HMI-terminals verbeteren de kwaliteit van beeldweergave voor machine-operators

De Magelis GTO-reeks van Schneider Electric beschikbaar bij RS Components combineert eersteklas prestaties met energiezuinige werking

Haarlem, 16 oktober, 2013 - RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), 's werelds grootste distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten,heeft de nieuwe Schneider Electric’s Magelis GTO-reeks van Human Machine Interface (HMI)terminals opgenomen in het assortiment. Magelis GTO is een uitbreiding van Schneider Electric’s bestaande assortiment aan geavanceerde HMI-panelen, en biedt geoptimaliseerde functies, hoge prestaties en kwalitatieve beeldweergave voor gebruik in uiteenlopende industriële omgevingen zoals compacte machines, handling systems en farmaceutische toepassingen.

De Magelis GTO terminals hebben vijf verschillende schermgroottes variërend van 3,5-10,4”, elk met een 65K kleuren-TFT touchscreen waarmee de beste kwaliteit van data-visualisatie voor operators geleverd wordt. De gehele reeks is voorzien van een dimbare led-backlight en maakt efficiënte energiebesparing mogelijk. Het 7”-scherm biedt tot 40% meer beeldoppervlakte dan het standaard 5,7”-model. Dankzij een extern toetsenbord met functietoetsen, bieden de schermen van de 3,5”- en 7”-modellen meer beeldruimte dan de standaard terminals met dezelfde afmetingen.

Communicatie is geoptimaliseerd via twee seriële lijnen en een embedded ethernetverbinding voor alle Magelis GTO-modellen om de toegang te verzekeren tot het volledige aanbod aan internetdiensten waaronder Webgate, FTP-server, diag server en e-mail. Up-to-date interfaces als USB 2.0 en SD-kaarten vereenvoudigen de besturing en onderhoud en bieden uitstekende links naar randapparatuur. Daarnaast kan met Schneider Electric’s nieuwe Vijeo Design’Air app een verbinding op afstand gemaakt worden met een HMI-terminal over een WiFi-netwerk en kan een grafisch beeld van de terminal op een tablet of smartphone weergegeven worden.

Magelis GTO-terminals zijn gemakkelijk te installeren en zijn compatibel met bestaande Magelis HMI-panelen, zodat ze eenvoudig vervangen kunnen worden zonder de machine opnieuw te hoeven ontwerpen. De reeks werkt bij temperaturen tot 55 C, en heeft internationale certificatie voor gebruik in gevaarlijke omgevingen zoals die in de mariene industrie te vinden zijn. Er zijn ook robuuste roestvrij stalen panelen leverbaar die met name geschikt zijn voor toepassing in de voedsel- en waren-branche en de farmaceutische industrie.

De Magelis GTO HMI touchscreen-terminals zijn direct uit voorraad leverbaar bij RS Components.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.