Persberichten


Programmeren van robots voor iedereen toegankelijk met video’s van RS Components en Arduino

Reeks van vijf video’s toont experimenten met de Arduino Robot die de wereld van robotica verkennen

Haarlem, 10 oktober, 2013 - RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), 's werelds grootste distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten,introduceert in de komende periode elke week een video-tutorial waarin de oprichter van Arduino, Massimo Banzi, experimenten uitvoert met de Arduino Robot en diverse functies van deze nieuwe open-source hardware op wielen verkent.

De eerste video werd onthuld op de Maker Faire in Rome en kan bekeken worden via YouTube of op RS Online. Massimo Banzi (de medeoprichter van Arduino), David Cuartielles en Interaction Designer Xun Yang laten in video's van elk 10 minuten op informatieve en speelse wijze zien hoe de robot geprogrammeerd kan worden om bepaalde taken uit te voeren. De volgende experimenten worden uitgevoerd:

1. Maak kennis met de Arduino Robot – installeer de software-ontwikkelomgeving (IDE) om de robot te programmeren

2. Bestuur op afstand – bestuur de robot met een universele afstandsbediening van de tv

3. Ontwijk hindernissen – gebruik sensoren om de afstand van de robot tot objecten in de ruimte te bepalen en deze te ontwijken

4. Blijf op het juiste spoor – volg een uitgestippelde route met behulp van een sensor op een motorboard

5. Maak muziek – speel geluid af over de speaker van de robot

Massimo Banzi zegt: “Met groot plezier introduceren wij op de Maker Faire vijf exclusieve video-tutorials die wij samen met RS hebben gemaakt, waarin de Arduino Robot de hoofdrol speelt. Met David Cuartielles en Xun Yang behandelen wij de basisprincipes van robotica tot meer uitdagend programmeren. Het is een zeer opwindende tijd geweest voor Arduino en het team is dan ook zeer benieuwd hoe onze aanhangers de Robot gaan gebruiken.”

“De video's bevatten eenvoudige stap-voor-stap-instructies voor het gebruiken en ontwikkelen van projecten met een robot,”
zegt Glenn Jarrett, Global Head of Product Marketing, RS Components. “De informatieve maar luchtige inhoud zal zowel de bestaande Arduino-liefhebbers aanspreken, als degenen die zich voor het eerst begeven in de wereld van programmeren.”

Bekijk de video's op de Arduino-pagina van RS Online.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.