Persberichten


RS Components vergroot assortiment microcontrollers met de hoogwaardige Sitara™-laagvermogens van Texas Instruments

Sitara-reeks integreert ARM Cortex-A8-processoren met geavanceerde grafische 3D-ondersteuning

Haarlem, 07 oktober, 2013 - RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), 's werelds grootste distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten, heeft de op ARM™ Cortex™-A8 gebaseerde Sitara™-reeks van Texas Instruments toegevoegd aan het uitgebreide aanbod van toonaangevende microcontrollers.

De Sitara-reeks overbrugt de kloof tussen het top- en midden-segment MCU’s. De op ARM-processor gebaseerde componenten, bieden een uitstekend evenwicht tussen integratie, kosten en prestaties. Daarnaast zijn ze ontworpen voor een grote verscheidenheid aan high-end, functierijke en laagvermogen geïntegreerde toepassingen. De Sitara MCU's zijn geschikt voor een grote variëteit aan toepassingen in vele bedrijfstakken, waaronder huishoudelijke- en industriële automatisering, tablets voor zakelijk en particulier gebruik, netwerken en consumentenproducten zoals draagbare navigatieapparatuur.

De reeks biedt verschillende prestatieniveaus en bevat de op Cortex-A8 gebaseerde AM35-reeks, die prestaties levert tot 1.200 DMIPS bij 600 MHz. De hoogwaardige modellen uit de 1.0 GHz Cortex-A8 gebaseerde AM335x-reeks presteren zelfs tot 2.000 DMIPS. De componenten integreren ook high-speed DDR2- en DDR3- geheugen en een op POWERVR™ SGX gebaseerde 3D-ondersteuning van scherm- en game-effecten en voor gebruik bij geavanceerde gebruikersinterfaces zoals Android. De Sitara AM335x wordt bijvoorbeeld ook gebruikt in het door de community ondersteunde ontwikkelplatform BeagleBone Black.

De reeks heeft veel connectiviteitsopties en bevat een hoogwaardige lcd-controller met optionele touch-interface, CAN 2.0, USB 2.0 en Ethernet/IP. Bovendien maakt de Programmeerbare Real-Time Unit en het Industrial Communication Subsystem (PRU-ICSS) van de reeks onafhankelijke bediening vanaf de ARM-processor mogelijk. Daarnaast beschikt de reeks over real-time protocollen, waaronder EtherCAT, PROFINET, EtherNet/IP, PROFIBUS, Ethernet Powerlink en SERCOS, die gemeenschappelijk gebruikt worden in, bijvoorbeeld, real-time systemen in automatisering.

De reeks neemt ook hindernissen weg voor high-end geïntegreerd ontwerp met laaggeprijsde ontwikkelboards, eenvoudige toegang tot robuuste software zoals multi-functionele ontwikkeltools, en een grote open-source community ter ondersteuning. Ondersteuning voor Linux en Android operating systemen is tevens gratis beschikbaar bij TI.

De op ARM Cortex-A8 gebaseerde Sitara-reeks van TI kan direct uit voorraad worden besteld bij RS Components voor levering de volgende dag.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.