Persberichten


Gratis 3D-ontwerpsoftware DesignSpark Mechanical in minder dan twee weken 50.000 keer gedownload

Populariteit weerspiegelt behoefte aan gratis en eenvoudige ontwerpsoftware

Haarlem, 04 oktober, 2013 - RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), 's werelds grootste distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten, hebben de voorlopige cijfers vrijgegeven die aantonen dat de nieuwe 3D-ontwerptool DesignSpark Mechanical in de eerste twee weken meer dan 50.000 keer gedownload is.

De populariteit onder engineers voor de eenvoudige 3D-modelleersoftware, die RS samen met 3D-ontwerpspecialist SpaceClaim ontwikkelde, is een duidelijke bewijs voor de groeiende behoefte aan gratis toegankelijke en tijdbesparende ontwerptools. Statistieken tonen aan dat deze behoefte zich uitstrekt over meer dan 150 landen wereldwijd. DesignSpark Mechanical is dan ook beschikbaar in meerdere talen.

Mark Cundle, Global Head of Technical Marketing bij RS, zegt: “Als er al ooit enige twijfel bestond over de potentiële vraag naar een gratis 3D-ontwerptool, dan tonen deze opzienbarende cijfers duidelijk aan dat engineers in alle delen van de wereld snakken naar tools die het sneller en makkelijker maken om het ontwerpproces te voltooien en hun producten op de markt te brengen. De eenvoud en betaalbaarheid van DesignSpark Mechanical maakt 3D-ontwerp toegankelijk voor een veel grotere groep engineers en schept een gelijkwaardig speelveld waar bedrijven van elke omvang kunnen concurreren.”

DesignSpark Mechanical kan gratis gedownload worden van www.designspark.com/mechanical. Ondersteuning is te vinden op de DesignSpark-community op www.designspark.com.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.