Persberichten


IE2-motoren van TECO Electric bieden een betaalbaar en energiebesparend alternatief voor machinebouwers

IE2-motoren van TECO Electric bieden een betaalbaar en energiebesparend alternatief voor machinebouwers

Haarlem, 04 oktober, 2013 - RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), 's werelds grootste distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten, heeft haar assortiment automatisering en procecontrole uitgebreid met een nieuwe reeks van kwalitatief hoogwaardige en betaalbare drie-fase AC-motoren van TECO Electric , direct uit voorraad leverbaar.

Volledig geoptimaliseerd ten aanzien van kosten, prestaties en kwaliteit in een breed scala aan industriële toepassingen, zijn de TECO laagspannings-, aluminium kooiankermotoren leverbaar in 2-, 4-, 6- en 8-polige opties met standaard flensmontage. Deze motoren zijn gecertificeerd op het internationale IE2 hoogrendementsniveau, en hebben een nominaal uitgangsvermogen tussen 0,12 kW en 7,5 kW, ideaal voor gebruik in kleine tot middelgrote machinetoepassingen zoals pompen, ventilatoren, persinstallaties en mixers.

De TECO-reeks biedt een uitstekend hoogwaardig alternatief voor standaard drie-fase AC-motoren en heeft flexibele montagemogelijkheden, met vooraf geboorde en getapte pootbevestigingen waarin voorbewerkte, verwisselbare poten bevestigd kunnen worden. Er zijn ook twee verplaatsbare grondbevestigingspunten en verplaatsbare hijsogen zodat de machinebouwer de hijspunten kan aanpassen aan de montage. Alle varianten uit de reeks zijn standaard voorzien van PTC-thermistoren, zonder extra kosten voor de klant.

De motoren kunnen nu worden besteld bij RS Components voor verzending op dezelfde dag.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.