Persberichten


RS Components sluit mondiale distributieovereenkomst met Exar

Compacte 2-kanaals digitale oscilloscopen maken een snelle en intuïtieve meting mogelijk voor diverse toepassingen

Haarlem, 04 oktober, 2013 - RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), 's werelds grootste distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten, heeft een wereldwijde distributieovereenkomst getekend met Exar Corporation. De geautoriseerde distributieovereenkomst is een voortzetting van de sterke relatie tussen de twee bedrijven.

RS heeft een continu groeiende voorraad Exar-producten op het gebied van vermogensbeheer, analoge, gemixte signalen en connectiviteit in haar magazijnen over de gehele wereld. Hieronder vallen onder meer RS Componentslijn-transceivers & UART's, spanningsregelaars & supervisors en schakelende regelaars, die dezelfde dag nog worden verstuurd. Deze producten worden wereldwijd vooral gebruikt in marktsegmenten zoals netwerken en opslag, industriële en embedded systemen, en communicatie-infrastructuur.

Paul Stafford, vice president Exar, Global Channel Sales, geeft aan: “De beslissing om ons partnerschap met RS te formaliseren was gebaseerd op onze eigen positieve ervaringen met de samenwerking met hen bij het bedienen van onze klanten. De wereldwijde dekking en hun capaciteit om ons hele scala van analoge, gemixte signalen en connectiviteitsproducten op voorraad te hebben, plus hun tijdbesparende initiatieven om technici te ondersteunen, past perfect bij ons doel om ons klantenbestand over de hele wereld uit te breiden.”

Jonathan Boxall, Global Head of Semiconductors, RS, voegt hieraan toe, “Ons bedrijf is er primair op gefocust om er voor te zorgen dat technici snel toegang hebben tot een uitgebreide keuze aan onderdelen die aan hun ontwerpbehoeften voldoen. Door deze overeenkomst met Exar kunnen klanten over de hele wereld zeker zijn van snelle levering van de nieuwste toonaangevende producten op het gebied van vermogensbeheer, analoge gemixte signalen en connectiviteit van een topleverancier.”

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.