Persberichten


De nieuwe ISO-TECH-stroomtangen van RS Components leveren veilige en betrouwbare stroommetingen

De IP 240-reeks biedt elektriciens en onderhoudsingenieurs een optimale prijs-kwaliteitverhouding en gebruiksgemak voor het testen van stroombelasting

Haarlem, 16 juli, 2013 - RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), 's werelds grootste distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten, lanceert de nieuwe ISO-TECH 1000 A AC IPM 240-stroomtangen.

Zoals elke goede stroomtang kunnen de IPM 240 ampèremeters worden vastgeklemd op draden, kabels of andere geleiders op elk gewenst punt in het elektrische systeem, om daar de stroom te meten zonder het circuit te hoeven verbreken. Het is een veilig en kostenbesparend instrument voor onderhoudsingenieurs en elektriciens om metingen uit te voeren in commerciële, industriële of woonomgevingen. Daarnaast kunnen systeemcondities vooraf worden geverifieerd, zodat het gebruik van meer gespecialiseerde tools wellicht voorkomen kan worden en dus geld uitgespaard kan worden.

De nieuwe ISO-TECH IP 240-stroomtangen bieden uitgebreide diagnostische mogelijkheden, waaronder faserotatie-indicatie, vermogens- en vermogensfactormeting, totale harmonische distorsie en afzonderlijke harmonische, piekstroom en laagdoorlaatfilter. Ze hebben een innovatief, gebruikersvriendelijk navigatiesysteem waarin de traditionele drukknopbediening is vervangen door een enkele joystick, waarmee de gebruiker de gewenste functies direct op de display kan selecteren. Een automatische lamp op de tang verbetert de zichtbaarheid bij het klemmen op geleiders bij weinig licht.

De ISO-TECH IP 240-stroomtangen voldoen aan strenge veiligheidsnormen CAT IV 600 V en CAT III 1000 V voor een spanningsmeting tot 1000 V AC/DC. Ze worden geleverd met meetkabels, een temperatuursensor, een 9 V-alkalinebatterij, een gebruikershandleiding en een draagtas. De nieuwe ampèremeters maken deel uit van het assortiment test- en meetapparatuur van ISO-TECH, het huismerk van RS dat dezelfde kwalitatieve eigenschappen en prestaties biedt als hoger geprijsde merken.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.